Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Maakunta

Tervetuloa retkelle tulevaisuuteen: Tältä näyttää Joensuun asemanseutu vuonna 2030 - video

  • Jaana Kainulainen
Kuvakaappaus Joensuu Games -OSK -yhtiön virtuaalimallinnuksesta. Kuvakaappaus Joensuu Games -OSK -yhtiön virtuaalimallinnuksesta.

Joensuun asemanseudun tulevaisuudessa voi ikään kuin kävellä ja katsella, kurkistaa kahvilaan ja huomata uuden sillan Kimmelistä Pielisjoen linnaan. Tämä on mahdollista, koska asemanseudusta on tehty kolmiulotteinen simulaatio, jota voi tarkastella 3D-laseilla aivan kuin se olisi jo valmis.

Toteutusta voi hyödyntää asioiden kuvaamisessa ja markkinoinnissa yrityksille, rakentajille ja kaupunkilaisille. Lisäksi se voi toimia suunnittelun apuna. Virtuaalimallin on toteuttanut Joensuu Games -OSK -yhtiö Tiedepuiston pelihautomossa.

– Tarkoitus on laajentaa virtuaalimallia ainakin sinne Ylisoutajan sillan luo, johon rakennetaan se 14-kerroksinen puukerrostalo. Mielellään tekisimme koko kaupungin, kertoo Joensuu Gamesin hallituksen puheenjohtaja Mika Vesitie.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hyppää kyytiin matkalle vuoden 2030 Joensuuhun. Juttu jatkuu videon alapuolella.

Joensuu Games tekee virtuaalimallinnusta Joensuun kaupungin tilauksesta. Joensuun lisäksi virtuaalimallinnus on tehty Suomessa vain osasta Helsingin keskustaa.

Projekti on osa kaupungin tavoittelemaa kasvua Pielisjoen molemmille rannoille. "Symmetriseen kaupunkiin" pyritään luomaan 3 500 uutta työpaikkaa ja 6 000 uutta asukasta vuoteen 2030 mennessä. Asemanseutu on osa laajempaa Pielisjoen itäpuolen kokonaisuutta, johon kuuluvat Aittaranta, Penttilänranta ja Green Park -työpaikka-alue Penttilässä.

Asemanseudun asemakaavan muutoksen, tonttijaon ja yleissuunnitelman päätöksen voi lukea täältä. Joensuun asemanseudun asemakaavan muutos sai lainvoiman 8.11.2017 (alla havainnekuva asemanseudusta).

WEBAsemakortteliKarjalainen20171213

Joensuu Games OSK:n Mika Vesitie esittelee allaolevalla videolla virtuaalimallinnusta Joensuun asemanseudusta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa