Maanantai, 21.1.2019 
Oona, Netta, Aune
Maakunta

Märkä lumi kaatoi puita teille - vakavilta liikenneonnettomuuksilta vältytty

  • Timo Riistaniemi
  • Mikko Makkonen
Tiistaina iltapäivällä Pohjois-Karjalaan saapunut lumisade aiheutti ennen kaikkea puutuhoja. Satanut lumi oli kosteaa, ja lämpötila pysytteli nollan vaiheilla: lumi muuttui raskaaksi.

Iltayhdeksään mennessä pelastuslaitoksella oli ollut seitsemän puunkarsintatehtävää eri teillä. Päivystävä palomestari Jukka Saarelainen kertoo, että puunraivaus oli alkuillasta keskittynyt Kiihtelysvaaran-Hammaslahden-Tohmajärven alueelle.

- Pohjoinen suunta on vielä ollut varsin hiljainen, Saarelainen toteaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Joensuussa kirjattiin yksi ulosajo, jossa oli kelillä tuottamusta.

Kello 19-20:n välillä satoi Joensuun Linnunlahdella 2,3 millimetriä ja Juuassa saman verran. Tohmajärvellä oli sade jäänyt 1,4 millimetriin; lämpötila oli noussut plussalle. Lunta oli 29 senttimetriä.

Joensuun Linnunlahdella lunta oli 28 cm, ja lämpötila oli noussut + 0,2 asteeseen. Juuassa lunta on 43 senttimetriä, ja siellä lämpötila oli iltayhdeksältä asteen kymmenyksen pakkasella.

Itä-Suomen poliisilaitos tiedotti tiistaina, että aamuseitsemästä 17:ään mennessä Itä-Suomessa oli tapahtunut kaikkiaan 25 liikenneonnettomuutta, mutta vakavampia onnettomuuksia ei sattunut.

Tilanne rauhoittui illalla, mihin vaikutti ennen kaikkea liikennemäärien väheneminen.

Pohjois-Karjalassa poliisi oli aamuseitsemän ja iltayhdeksän kaikkiaan yhdeksällä tehtävällä: Tieltä suistumisia oli neljä, rekan kiinnijäämisiä yksi ja hirvikolareita yksi. Kiteellä kaatunut puu vahingoitti kahta autoa. Lisäksi oli kaksi parkkipaikkakolaria.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa