Maanantai, 18.11.2019 
Tenho
Maakunta

Mobiililippu otetaan käyttöön Jojo-liikenteessä lauantaina

  • Arttu Koistinen
  • Jarno Artika
Aihekuva Aihekuva

Joensuun seudun joukkoliikenteessä otetaan käyttöön mobiililippu 16. joulukuuta alkaen. Mobiililippu käy maksuvälineenä Linja-Karjala Oy:n ja Savo-Karjalan Linja Oy:n busseissa. Nyt käyttöön otettavan mobiililippusovelluksen on kehittänyt Savonlinja, Joensuun kaupunki tiedottaa.

Maksuttoman sovelluksen voi ladata Android- ja iOs-puhelimiin sovelluskaupasta.

- Kaukoliikenteessä Linjalla-sovellus lanseerattiin toukokuussa 2017. Käyttäjät ovat löytäneet sovelluksen hyvin ja uskomme, että sovellus vakiinnuttaa asemansa myös paikallisliikenteessä yhtenä maksumuotona muiden joukossa, Jukka Komulainen Savonlinjalta toteaa tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Linjalla-sovelluksesta löytyvät 16. joulukuuta alkaen myös Joensuun seudun joukkoliikenteen kertaliput.

Joulunajan tasarahakampanjan aikana 16.-31. joulukuuta kertalipun voi maksaa käteisen lisäksi myös mobiilisti kampanjahinnoin. Samalla mobiililiput tulevat käyttöön myös City-vyöhykkeellä, kaupunki kertoo.

Joulunajan tasarahakampanjan jälkeen mobiililippujen käyttö laajenee normaaliajan kertalippuihin. Asiakashinnat asettuvat kertalipun ja arvolipun väliin. Hinnoista tiedotetaan erikseen ennen vuodenvaihdetta.

Kyseessä on kaupungin mukaan ensimmäinen vaihe mobiililippujen käyttöönotossa.

- Seudullisen joukkoliikennejaoston tekemän linjauksen mukaan myös muita toimijoita voi tulla mukaan myymään Jojo-alueen mobiilikertalippuja. Tavoitteena on, että lähivuosina mobiililippu on osa tavanomaista lippuvalikoimaa, mobiilisti voidaan hankkia myös arvo- ja kausilippuja, tarjolla on useita vaihtoehtoisia toimijoita ja mobiililipun käyttö on vakiintunutta, helppoa ja turvallista, tiedotteessa todetaan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa