Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Maakunta

Oikeus- ja poliisitalo on nyt oikeus- ja poliisitalo - "Kyllä se useamman palaverin vaati"

  • Anna Sievälä
  • Jarno Artika
Helsingin poliisisoittokunta esiintyi vihkijäisissä. Helsingin poliisisoittokunta esiintyi vihkijäisissä.
Joensuun oikeus- ja poliisitalo vihittiin keskiviikkona käyttöön virallisin menoin.

Samalla Itä-Suomen poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Kai Markkula julkisti myös syksyllä valmistuneen rakennuksen virallisen nimen, jonka etsimiseksi järjestettiin kansalle avoin kilpailu. Ehdotuksia tuli yhteensä 656 ihmiseltä, ja nimiraadin valinta oli lopulta yllättävän yllättävä: Joensuun oikeus- ja poliisitalo.

Miten tähän nimivalintaan päädyttiin, Kai Markkula?

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Kyllä se useamman palaverin vaati.

- Perusteluissa oli esillä, että nimi kertoo selvästi, mitä toimijoita ja millaista toimintaa talossa on. On oleellista, että nimi kertoo selkeästi kohteen. Lennokkaammat nimet voisivat toimia hetkellisesti.

Markkulan mukaan Joensuun oikeus- ja poliisitaloa ehdotti Joensuun oikeus- ja poliisitalon nimeksi yhteensä 15 henkilöä.

- Oli ilahduttavaa, että nimiehdotukset olivat asiallisia, Markkula kiitteli.

Talossa työskentelevät pääsivät muuttamaan uuteen rakennukseen jo syksyllä, ja vihkiäisissä tähänastisia kokemuksia kehuttiin hyviksi.

Työntekijät saivat yli kahdeksan vuoden odottelun jälkeen muuttaa väistötiloista sisäilmaltaan terveeseen rakennukseen. Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden entinen laamanni Juhani Mähönen ehti jäädä eläkkeellekin ennen kuin uusi talo saatiin käyttöön.

Hän oli selkeästi liikuttunut vihkiäistilaisuudessa.

- Kymmenen vuotta tätä tehtiin Kai Markkulan kanssa. Tämä on upea päivä. Joskus tuntui, ettei tätä päivää koskaan tulekaan, Mähönen totesi vihkiäisten jälkeen.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa