Torstai, 17.1.2019 
Toni, Anton, Antto
Maakunta

Maakunnallinen Antti-palkinto Leader-ryhmille

  • Arttu Koistinen
  • Maakaista.fi
Vaara-Karjalan Leader, Joensuun seudun Leader ja Keski-Karjalan Jetina vastaanottivat Antti-patsaan paikallisen kulttuurin ja elinvoiman eteen tehdystä työstä. Vaara-Karjalan Leader, Joensuun seudun Leader ja Keski-Karjalan Jetina vastaanottivat Antti-patsaan paikallisen kulttuurin ja elinvoiman eteen tehdystä työstä.

Vaara-Karjalan Leader ry, Joensuun seudun Leader -yhdistys ja Keski-Karjalan Jetina ry ovat saaneet maakunnallisen Antti-palkinnon.

Palkinnon myönsivät maakunnan paikallislehdet.

- Voi sanoa, että on rikkaus, että maakunnassa on kolme aktiivista toimijaa! Tästä syystä palkinto jaetaan yhteisesti kaikille Pohjois-Karjalan Leader-yhdistyksille, Outokummun seutu -lehden päätoimittaja Esa Nevalainen kertoo tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Leader-yhdistykset tekevät merkittävää ja käsin kosketeltavaa työtä paikalliskulttuurin ja paikallisen elinvoiman eteen. Yhdistysten jakamat Leader-avustukset ovat myös tärkeitä, jopa ensiarvoisia, erilaisten kehittämishankkeiden liikkeelle laittamisessa, yksi palkintoperustelu kuuluu.

Paikallislehdet jakavat kukin omalla alueellaan oman Antti-palkinnon. Lisäksi lehdet jakavat maakunnallisen ja valtakunnallisen Antin.

Vaara-Karjalan Leader ry:n alueeseen kuuluvat Ilomantsi, Juuka, Lieksa, Nurmes ja Valtimo.

Joensuun seudun Leader -yhdistyksen työkenttää ovat Joensuun maaseutualueet, Kontiolahti, Liperi, Outokumpu ja Polvijärvi.

Keski-Karjalan Jetina ry työskentelee Kiteen kaupungin sekä Tohmajärven ja Rääkkylän kuntien alueella.

Leader-ryhmät ovat toimineet maakunnassa yli 20:n vuoden ajan.

Ryhmät myöntävät maaseuturahaston Leader-tukea yhteisöille ja yrityksille.

Leader-ryhmät ovat avoimia yhdistyksiä, joissa rahoitettavista hankkeista päättää kunkin ryhmän hallitus.

Yhdistyksen toteuttavat myös omia hankkeita, joilla kehitetään paikallista ympäristöä ja elävöitetään lähialueiden kulttuuria. Viime vuonna ryhmät jakoivat julkista Leader-tukea 4,4 miljoonaa euroa.

Hankehaku on ryhmissä jatkuva, tiedotteessa kerrotaan.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa