Torstai, 17.1.2019 
Toni, Anton, Antto
Maakunta

Vuoden erämies uskoo vuoropuhelun voimaan

  • Pekka Puustinen
  • Jouni Turunen
Jouni Tuovisella on ollut ajokoiria jo monta kymmentä vuotta. Jouni Tuovisella on ollut ajokoiria jo monta kymmentä vuotta.

Pohjois-Karjalan vuoden 2017 erämies, joensuulainen Jouni Tuovinen, 67, toivottaa luontojärjestöjen ja metsästyslupia käsittelevien viranomaisten edustajat tervetulleiksi metsästysseurojen tapahtumiin.

- Jalkautumisen kautta voisi huomata sen, että tämä toiminta on paljon muutakin kuin metsästystä ja ampumista. Se on kokonaisvaltaista riistanhoitotyötä, joka on erittäin kaukana keskustelun ääripäiden esittämästä mielikuvasta. On harmi, että varsinkin sosiaalisessa mediassa vain ääripäät ovat äänessä.

Vaikka esimerkiksi suurpetopolitiikka on Tuovisen mukaan viety Suomessa suojelulinjan ajamaan äärimmäisyyteen, hän ei halua nostattaa asiasta suurta linjariitaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Susi pitäisi saada meillä kannanhoidollisen metsästyksen piiriin samalla tavalla, kuin ilves ja karhu jo ovat.

- Sen suurempaa näkemyseroa ei nyt ole. Paitsi se, että edelleenkään ei luoteta metsästäjien ilmoittamiin petohavaintoihin.

- Niitä kirjaava Tassu-järjestelmä on hyvä pohja, mutta jos vastapuoli ei lähde mukaan seurantahankkeisiin, ei asialliselle vuoropuhelulle jää paljoa tilaa, hän miettii.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa