Keskiviikko, 14.11.2018 
Iiris
Maakunta

Tuhannet ihmiset seurasivat Joensuun alkuillan ilotulitusta

  • Juho Lintula
  • Kuvat: Niko Jouhkimainen

Viime vuosien tapaan Joensuussa uudenvuodenaattona kello 18 järjestetty suuri ilotulitus keräsi Joensuun keskustaan ja lähialueille arviolta jopa tuhansia katselijoita.

Joensuun kaupunkikeskustayhdistyksen järjestämä ilotulitus Ilosaaresta alkoi viitisen minuuttia ilmoitetusta myöhässä mutta kesti runsaat kymmenen minuuttia.

Sitä ennen sadat ihmiset olivat valaisseet taskulampuillaan Pielisjoen kaupungin puoleisella rannalla kohti taivasta. Tempaus videoitiin viime vuoden tapaan kauko-ohjattavalla pienoishelikopterilla.

KUVAGALLERIA1

Mainos alkaa
Mainos päättyy

KUVAGALLERIA6

KUVAGALLERIA2Pilvet olivat tällä kertaa lauhan sään siivittämänä matalalla, ja suurin osa raketeista ammuttiin ilmeisen suunnitellusti vain muutaman kymmenen metrin korkeuteen.

– Ilotulitus oli siisti ja hyvä. Aluksi tuntui siltä, että vähän säästöliekillä mennään, mutta loppua kohti se parani selvästi. Aika tyylikäs kokonaisuus, ilotulitusta seurannut joensuulainen Tuomo Hiltunen, 43, analysoi.

Hiltusen 16-vuotias poika Väinö kiinnitti erityishuomion sinivalkoisiin ilotulitteisiin.

– Isot paukut oli jätetty loppuun.

Ilotulituksen teemana oli tänä vuonna Eläinten valtakunta. Eläinhahmojen löytäminen taivaalta vaati kuitenkin hyvää mielikuvitusta.

– Muutamasta raketista mietin, että olikohan niissä tarkoitus olla jotain kirjaimia tai eläimiä, Tuomo Hiltunen naurahti.

KUVAGALLERIA4

KUVAGALLERIA8

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa