Torstai, 17.1.2019 
Toni, Anton, Antto
Maakunta

Hyvinvointijohtaja esittää: Yläkoulu Uimaharjuun

  • Saija Kauhanen
  • Pasi Huttunen
Aihekuva Aihekuva
Hyvinvointijohtaja Riitta Huurinainen ehdottaa ensi viikolla kokoontuvalla hyvinvointilautakunnalle, että se esittää Eno-Uimaharjun alueen yläkoulua Uimaharjuun. Yläkoulu aloittaisi Uimaharjussa jo ensi syksynä. Asia menee vielä kaupunginhallituksen ja -valtuuston päätettäväksi.

Hyvinvointijohtaja puoltaa Uimaharjua kustannussyillä. Uimaharjuun tarvitaan lisää opetustilaa neljän luokkahuoneen verran sekä tilat kirjastolle ja nuorisopalveluille. Vaihtoehtoina on esimerkiksi moduulitilojen hankkiminen, läheisen Pölösen salin hyödyntäminen ja terveysaseman tilojen remontoiminen.

Jos yläkoulu sijoittuisi Enoon, Uimaharjun koulu jäisi alikäytölle. Enoon pitäisi hankkia uusi koulurakennus, joka kasvattaisi kaupunkikonsernin investointeja yli 4,5 miljoonalla eurolla. Jos Uimaharjun koulun tyhjäksi jäävään osaan remontoitaisiin lisäksi päiväkoti, kokonaiskustannukset nousisivat yli viiteen miljoonaan euroon.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kuljetuskustannukset ovat Uimaharjun vaihtoehdossa noin 100 000 euroa suuremmat kuin Enon vaihtoehdossa. Enossa liikuntatilat ovat koulun lähellä, mutta yläkoululaiset voisivat mahdollisesti hyödyntää niitä jatkossakin.

Yläkoulujen yhdistymistä käsiteltiin kaupunginhallituksen ja hyvinvointilautakunnan iltakoulussa viime syyskuussa. Tuolloin vaihtoehdoiksi otettiin oppilaiden keskittäminen Uimaharjuun tai Enoon. Asiasta järjestettiin kuulemistilaisuus alueen asukkaille marraskuussa. Kaupunginhallitus ja hyvinvointilautakunta ovat käsitelleet asiaa myös joulukuun iltakoulussa.

Muokattu kello 15.21: Hyivnvointijohtaja esittää yläkoulun sijoittamista Uimaharjuun, ei hyvinvointilautakunta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa