Tulosta tämä sivu
Maakunta

Joensuussa on useita sisällissodan muistomerkkejä - tutustu niihin interaktiivisella kartalla

Yksi sisällissodan muistomerkeistä on Joensuun keskustassa sijaitseva Vapaudenpatsas. Yksi sisällissodan muistomerkeistä on Joensuun keskustassa sijaitseva Vapaudenpatsas.

Karjalaisen lauantaimatinea käsittelee laajasti 100 vuoden takaisia Suomen sisällissodan tapahtumia. Joensuussa on useita muistomerkkejä, joilla kunnioitetaan sodan uhreja.

Sisällissodan muistomerkkeihin Joensuussa voi tutustua alla olevan kartan avulla. Tietoa muistomerkistä saa viemällä painamalla kartasta punaista tai valkoista täplää.

Kartalla olevasta nuolesta pääsee katsomaan videon, jossa Itä-Suomen yliopiston tutkijat Ismo Björn ja Jani Karhu kertovat sisällissodan tapahtumista Pohjois-Karjalassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jos oheinen kartta ei näy laitteellasi, klikkaa tästä.

Karjalaisen lauantaimatinean jutut ovat tilaajien luettavissa:

Joensuulaisen Vilja Itkosen isoukki selvisi elävänä Hennalan vankileiriltä

Puhuminen sisällissodasta on ajankohtaisempaa kuin aikoihin - video

Värtsilän ammuskelu vaati 21 ihmisen hengen helmikuussa 1918

Keräämme maakunnan kuvia vuodelta 1918

Karjalainen on kiinnostunut julkaisemaan sisällissotavuoden tapahtumiin liittyviä maakunnallisia kuvia verkossa ja mahdollisesti myös sanomalehdessä. Jos sinulla on kuvia sisällisotavuodelta, niin lähetä meille oheisella lomakkeella tai sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Laita kuvien yhteyteen mahdollisia tietoja niin paljon kuin on saatavilla. Laita mukaan myös omat yhteystietosi, jotta voimme tarvittaessa ottaa yhteyttä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi