Keskiviikko, 21.11.2018 
Hilma
Maakunta

Liperissä toivotaan yhteisiä harrastuksia perheille - kuvagalleria

  • Aaro Virolainen
  • Kimmo Kirves
Vaiviossa asuva Tuukka Jokinen kertoi olevansa erittäin tyytyväinen poikiensa Aaron, 3, ja pihalla odottaneen Akselin, 5, päiväkotiin. Liperissä periaatteena on, että saman perheen lapset pääsevät samaan päiväkotiryhmään. Vaiviossa asuva Tuukka Jokinen kertoi olevansa erittäin tyytyväinen poikiensa Aaron, 3, ja pihalla odottaneen Akselin, 5, päiväkotiin. Liperissä periaatteena on, että saman perheen lapset pääsevät samaan päiväkotiryhmään.

Retkiä perheille, esimerkiksi HopLopiin. Lapsiparkki. Paikka missä voi leikkiä oravan kanssa. Muun muassa näin luki lappusissa, joita oli ripustettu Ylämyllyn monitoimitalon aulaan tuodun toiveiden puun oksille.

Liperin perinteisessä Perheiden päivä -tapahtumassa kuunneltiin paitsi toiveita myös kerrottiin lukuisten eri tahojen jo tuottamista lapsiperhepalveluista Siun sotesta seurakuntaan ja musiikkiopistoon.

Jo aiemmin on toivottu korostetusti perheiden yhteistä harrastustoimintaa, jossa toisiinsa tutustuisivat paitsi lapset myös aikuiset. Varhaiskasvatuksen vastaava Laura Korkeila toivoi, että juuri tällaiseen yhteisöllisyyteen ja lasten yhdessä kasvattamiseen kiinnitettäisiin Liperissä huomiota.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kunnassa asuu paljon muualta muuttaneita lapsiperheitä, joilla ei vielä ole luontaista tuttavaverkostoa. Kunnanjohtaja Hannele Mikkanen totesi, että juurtumiseen menee oma aikansa ja sitä halutaan tukea.

Lisää aiheesta tilaajille:

Lapsiperheiden palvelut tutuiksi Liperissä

Kuvagalleria

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa