Torstai, 17.1.2019 
Toni, Anton, Antto
Maakunta

Yhden hoitajan ensihoitoyksikkö antaa kiireetöntä hoitoa ikäihmisille

  • Heli Sallinen
  • Jarno Artika
Ensihoitaja Matti Eskelinen ei tee potilaskäyntejä ambulanssilla. Yhden hoitajan ensihoitoyksiköllä on kuitenkin käytössään ambulanssitasoinen hoitovälineistö. Ensihoitaja Matti Eskelinen ei tee potilaskäyntejä ambulanssilla. Yhden hoitajan ensihoitoyksiköllä on kuitenkin käytössään ambulanssitasoinen hoitovälineistö.

Liperissä järjestetyssä Arjen turvallisuus -tapahtumassa ikäihmisille esiteltiin muun muassa yhden hoitajan ensihoitoyksikön toimintaa. Kokeilu käynnistyi vuoden vaihteessa. Uutta toimintamallia pilotoidaan toukokuun loppuun saakka Joensuun seudulla, Outokummussa, Polvijärvellä, Liperissä ja Kontiolahdella.

Toiminnan tavoitteena on tehostaa sairaalan ulkopuolisen sote-asiakkaan hoidon tarpeen arviointia ja hoitoa osana Siun soten toimijoiden ja ensihoitopalvelun sidosryhmien yhteistoimintaa. Näitä sidosryhmiä ovat muun muassa eri alueiden kotihoidon toimijat, asumispalveluyksiköt, terveyskeskussairaalat ja yhteispäivystys. Siun soten kotihoidon piirissä on noin parituhatta asiakasta.

- Olemme kotihoidon tukena eli autamme ikäihmisiä. Tavoitteena on tukea sote-asiakkaan kotona pärjäämistä, selkeyttää hoitoketjua ja vähentää asiakkaalle aiheutuvia turhia käyntejä päivystyspisteissä, toteaa ensihoidon kenttäjohtaja Jouni Gerres.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ensihoitopalvelun perinteisestä toimintamallista poikkeavalla toiminnalla pyritään entistä paremmin tarkentamaan asiakkaan terveydentilaa, toteuttamaan hänelle mahdollisesti määrättyjä hoitoja ja ohjaamaan asiakkaan tarvittaessa tarkoituksenmukaisimman hoidon piiriin.

Aiheesta lisää Karjalaisen tilaajille:

Kiireettömien potilaiden hoitokokeilussa on ollut hyvä alku

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa