Keskiviikko, 18.7.2018 
Riikka
Maakunta

Pohjois-Karjalan poliisin partio saattaa ajaa työvuorossa yli 600 kilometriä - Karjalainen hyppäsi perjantai-illaksi kyytiin

  • Taru Väänänen
  • Juha Inkinen
Jussi Seppä ja Mika Honkanen ottivat työvuorossaan suunnaksi Ilomantsin. Jussi Seppä ja Mika Honkanen ottivat työvuorossaan suunnaksi Ilomantsin.

Karjalainen seurasi Pohjois-Karjalan poliisin partion matkaa seitsemän tunnin ajan viime viikon perjantaina. Poliisipartioiden alkuvuosi on sujunut Pohjois-Karjalassa rauhallisissa merkeissä, mutta vuoron sisältö on aina etukäteen arvoitus.

– Se on tämän homman suola ja sokeri, sanaili vanhempi konstaapeli Jussi Seppä viime viikon perjantaina alkuillasta, kun toimittaja ja kuvaaja hyppäävät maijan kyytiin.

Seppä aloitti työnsä Itä-Suomen poliisissa vuonna 2011. Kokemusta on myös poliisin työstä Helsingissä.

<--Mainos alkaa-->
<--Mainos päättyy-->

– Helsingissä keikkojen kirjo oli suppeampi, oli häiriköitä, humalaisia, näpistelijöitä ja pieniä ylinopeuksia. Täällä on enemmän kotikeikkaa, ja tiukempaankin paikkaan on mentävä pienemmällä miehityksellä.

Myös välimatkat ovat pitkiä, sillä valtaosa autoista liikkuu Joensuun ympäristössä. Helsingissä Seppä arvioi ajaneensa vuorossa 90 kilometriä, täällä kilometrejä tulee 200–300. Kesäaikaan ajamista voi tulla jopa yli 600 kilometrin edestä.

Sepän ja Mika Honkasen partio 501 suoritti viime perjantain alkuillan ja lauantaiaamun välisenä aikana yhteensä kymmenen tehtävää. Karjalainen seurasi partionmatkaa seitsemän tunnin ajan.

Koko laaja artikkeli illasta poliisin matkassa Karjalaisen tilaajille: 

Perjantai-ilta poliisipartion matkassa: "Maija on rippituoli ja terapeutin sohva"