Torstai, 17.1.2019 
Toni, Anton, Antto
Maakunta

Lieksan liikuntahalli harjakorkeudessa – Arvio: Halli on käyttövalmis syyskuussa

  • Arttu Koistinen
  • Jarno Artika
Lieksan hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen (vas), kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen sekä PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä arkistokuvassa syyskuussa 2017 Lieksan hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen (vas), kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen sekä PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä arkistokuvassa syyskuussa 2017

Lieksan liikuntahallin rakennustyöt ovat edenneet aikataulussaan, ja halli on nyt harjakorkeudessa.

Alustavan arvion mukaan halli on käyttövalmis syyskuussa 2018, Lieksan kaupunki kertoi maanantaina.

– Olen erittäin tyytyväinen kaupungin kanssa tehtävään yhteistyöhön. Kaupunkilaisten kauan kaipaama halli alkaa nyt konkretisoitua, ja kohta hallissa päästään jo itse asiaan eli urheilemaan, Pohjois-Karjalan Osuuskaupan toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– Lieksalaisten liikunnan harrastajien puolesta olemme iloisia, että pääsemme yhteistyössä PKO:n kanssa viemään kaupungin liikuntapaikkaverkoston uudelle tasolle, Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen kertoo.

Lieksan kaupungin ja PKO:n sopimuksen mukaan kaupunki suunnittelee halliin tulevat toiminnot eli tilaohjelman ja PKO rakentaa liikuntahallin kaupungilta tulevien toiveiden mukaisesti.

Halliin rakennetaan noin 2 500 neliötä monikäyttöistä liikuntatilaa. Liikuntahalli sijoittuu uimahallin viereen siten, että niillä tulee olemaan yhteinen sisäänkäynti.

PKO on hallissa vuokranantajana 20 vuoden vuokrasopimuksella. Tämän jälkeen halli siirtyy kaupungin omistukseen 200 000 euron kauppahinnalla.

– Vastaavankaltaisesta rakennuttamismallista olemme valmiita keskustelemaan kaikkien pohjoiskarjalaisten kuntien ja kaupunkien edustajien kanssa, Kivelä sanoo.

Noin 4,5 miljoonaa euroa maksavan liikuntahallin urakoinnin työllisyysvaikutus on 68 henkilötyövuotta.

Nykyisessä rakennusvaiheessa työmaalla työskentelee päivittäin 20–25 henkilöä.

Tiedotteen mukaan kaikki urakoitsijat ja työntekijät ovat pohjoiskarjalaisia, ja valtaosa sekä urakoitsijoista että heidän työntekijöistä on Lieksasta.

PKO on tehnyt liikuntahallin rakennusurakasta sopimuksen nurmeslaisen Rakennusliike Mustonen Oy:n kanssa ja elementeistä asennuksineen urakan lieksalaisen Pielisen Betoni Oy:n kanssa.

Talotekniikan osalta sähköurakoitsijana toimii Lieksan Sähkö Oy ja LVI-urakoitsijana lieksalainen LVI-Palvelu Kurkinen Oy, rakennusautomaatiourakoitsija on Caverion Suomi Oy.

– Uusi liikuntahalli tulee palvelemaan monia käyttäjäryhmiä, mikä on ollut suunnittelun lähtökohta. Tilan voi jakaa kolmeen lohkoon ja tilajako mahdollistaa liikunnan lisäksi tapahtumien järjestämisen, hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen ilmoittaa.

– Hallissa voi pelata muun muassa salibandya, lento- ja koripalloa sekä futsalia, eli näiden kenttien rajaukset tehdään suoraan lattiaan. Maaliskuussa vahvistamme kaikki liikuntalajit, joita voi uudessa hallissa harrastaa, samoin kuin päätämme salivuorojen taksat, Sihvonen jatkaa.

Liikuntahallin suunnitelmissa mukana ovat myös kuntosali- ja työterveyshuoltotilat.

– Näillä toiminnoilla talon monipuolisuutta laajennetaan entisestään. Kuntosali- ja työterveyshuollossa kaupunki tarjoaa yrittäjille vuokratilat toiminnan harjoittamiseen, Sihvonen sanoo.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa