Torstai, 17.1.2019 
Toni, Anton, Antto
Maakunta

Kerrostalo taas tapetilla Ilomantsissa

  • Helena Romppanen

Purettavaksi määrätyn vuokrakerrostalo Mantsinhaan asia nousi esille Ilomantsin kunnanvaltuuston kokouksessa vuoden 2017 kunnallisaloitteiden käsittelyn yhteydessä.

Sauvo Henttonen (Sitoutumaton Ilomantsiryhmä SIR) totesi kerrostaloasian käsitellyn oudolla tavalla.

-On tehty vetoomus talon säilyttämisen puolesta, jonka allekirjoitti yli viisi prosenttia kuntalaisista, mutta sitä ei otettu ollenkaan käsittelyyn, hän paheksui.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kerrostalon säilyttämisen puolesta tehtyjen kahden virallisen kunnallisaloitteen käsittelykään ei Henttosen mukaan mennyt niin kuin piti. Toisessa aloitteista esitettiin tutkittavaksi, voisiko kerrostaloon perustaa vanhusten ryhmäkodin.

Henttonen muistutti, että kunnanhallitus aloitetta koskevassa päätöksessään lupasi ottaa perhekotiasian esille syyskuussa olleissa tilaneuvotteluissa Siun soten kanssa.

-Siun soten teknisellä johtajalla ei ole kuitenkaan mitään tietoa koko asiasta. Onko Siun soten kanssa käyty ollenkaan keskustelua, on täysi arvoitus, totesi Henttonen.

Asiasta tietoinen ei ollut myöskään Siun soten palvelujohtaja Eija Rieppo.

Kerrostaloasiassa aktiiveja on närkästyttänyt erityisesti se, ettei kunta tai kiinteistöyhtiö ole antanut pyynnöstä huolimatta tietoja aloitteen tai vetoomuksen kohtalosta, eikä ole vastannut kysymyksiin.

-Vasta aivan äskettäin sain viimein postia, kertoo lehterillä valtuustoa seurannut Eija Liimatta Akat assiilla -ryhmästä.

Kunnanjohtaja Marjut Ahokas muistutti, ettei vetoomus ole sama asia kuin kunnallisaloite. Perhekotialoitteen suhteen hän totesi, että tämä aloite on käsitelty kunnanhallituksessa, ja että myös Akat assiilla -ryhmän vetoomus on tullut siinä samassa yhteydessä käsitellyksi.

Viime vuoden kunnallisaloitteiden käsittely hyväksyttiin melko vähin kommentein.

Kokouksen lopuksi Antti Hiltunen, kesk. ehti jättää jo uuden valtuustoaloitteen. Hän toivoi kunnan panevan alle 15 hehtaarin suuruiset metsäpalstansa myyntiin korjuukustannusten suuruuden takia.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa