Tiistai, 22.1.2019 
Visa
Maakunta

Teiden varsilta hävinnyt aurausviittoja Juuassa – Yrittäjä: Jätänkö pätkät auraamatta?

  • Arttu Koistinen
  • Mikko Makkonen
Aihekuva Aihekuva

Juuassa teitä hoitava yrittäjä Pasi Tanskanen, 49, on pannut ikävän asian merkille Salonkyläntiellä ja Luikonlahdentiellä.

Tanskasen mukaan joku on vienyt kymmeniä aurausviittoja Salonkyläntien alkupäästä ja risteysalueelta Luikonlahdentiellä alkutalvesta.

– Ihmiset ottavat teiden varsilta viittoja omien teiden risteyksiin, vaikka viitat maksavat kaupassa vähän yli euron kuuden kappaleen paketissa ostettuina, Tanskanen sanoo keskiviikkona.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Salokyläntiellä viittoja on viety järjestelmällisesti oikealta puolelta tietä vajaan kilometrin matkalla, Tanskanen sanoo. Hän ei ole ilmoittanut asiasta poliisille.

– Poliisi ei välttämättä puutu näin pieneen asiaan.

Tanskanen toivoo, että vanhemmat puhuisivat asiasta lapsilleen. Viittoja on heitellyt todennäköisesti lapsiporukka, yrittäjä kertoo.

– Viittojen puuttuminen hankaloittaa työtäni. Autoilijat kärsivät. Pahimmassa tapauksessa hälytysajoneuvo ei pääse perille, jos sattuu yliauraamista eli auraa tien ojan päälle.

– Seurauksena hälytysajoneuvo voi kiireessä ohitustilanteessa ajaa ojaan. Sairauskohtauksen saaneen odottavan aika on pitkä, kun ambulanssin saapuminen tänne tien loppupäähän kestää puolisen tuntia jo normaalistikin, Tanskanen jatkaa.

Entä jos aurausviitat eivät saa olla rauhassa jatkossa?

– Jos jättäisin kyseisen tiepätkän auraamatta, kadonneet aurausviitat saattaisivat ilmestyä pian takaisin, Tanskanen naurahtaa.

Tanskanen kommentoi tammikuussa Kuhnustantien kuntoa, kun videolla kaksi juukalaista oli autoilun sijaan lähtenyt luistelemaan tietä pitkin.

Tanskasen mukaan tienhoitoauton ketjut tekivät tenän, kun hän oli lähdössä tekemään karhennusta ja hiekoitusta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa