Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Maakunta

Rankan talven riskit mukaan Joensuun tieurakoihin - lumen syvyydelle aiotaan asettaa maksimirajat

  • Karjalainen
  • Juha Inkinen

Joensuun kaupunki valmistelee teiden ja katujen kunnossapidon urakoiden kilpailutusta uudelle sopimuskaudelle. Nykyiset alueurakat päättyvät syyskuun lopussa, ja lokakuusta alkaa uusi kolmivuotiskausi.

Muun muassa hyvään asiakastyytyväisyyteen pääsemiseksi urakkamallia on kehitetty. Kilpailutukseen on kehitetty lupauksiin perustuvat tarjousten vertailuperusteet ja niihin sidottu kannustejärjestelmä.

Urakka ratkaistaan kokonaistaloudellisella perusteella, johon vaikuttavat sekä laatutavoitteista johdetut, lupauksiin perustuvat vertailuperusteet että tarjoushinta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Talvihoidon osalta on tarkoitus ottaa käyttöön niin sanottu talven rankkuuskerroin, jolla jaetaan talvikauden kunnossapitoon liittyviä taloudellisia riskejä palveluntuottajan ja kaupungin välillä.

Rankkuuskerroin palauttaisi helppona kunnossapitotalvena rahaa kaupungille tilaajana ja vaikeana talvena kaupunki ottaa osaa palveluntuottajan riskeihin. Mallilla pyritään vähentämään urakoitsijan tarvetta sisällyttää tarjoushintaan ylimääräistä vaikeaan talveen varautumista varten.

Asuntokatujen aurauksen ja jääpolanteen poiston laatuvaatimuksia ollaan asiakaspalautteen perusteella tarkistamassa.

Joensuun kaikkiin aurauksen laatuvaatimuksiin on suunniteltu lisättäväksi ajoradalla, jalkakäytävällä tai pyöräilyväylällä sallittu maksimilumimäärä, joka ei saa lumisateen aikanakaan ylittyä.

Tällä hetkellä sallittu maksimilumimäärä on käytössä vain erityisillä pyöräilyn laatukäytävillä, joihin sovelletaan pyöräilyväylien korkeimpia kunnossapitovaatimuksia.

Kaupunkirakennelautakunta käsitteli urakkakilpailutusta tiistaina ja esittää kaupunginhallitukselle kilpailun käynnistämistä. Lautakunta vastasi myös sosiaalidemokraattisen valtuustoryhmän kysymykseen katujen talvikunnossapidosta.

Lisää aiheesta Karjalaisen tilaajille:

Joensuun katujen kunnossapitäjille annetaan lumipeitteen yläraja, jota ei saisi pyrylläkään ylittää

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa