Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Maakunta

Jäärakentaminen saa jatkoa Juuassa - luvassa jäätävää taidetta SM-kisojen kera

  • Vesa Martikainen
  • Vesa Martikainen
Nousihan se. Kyösti Nykänen, Tenho Turunen ja Tapio Brelo kampeavat 500 kilon jäämurikkaa nostoteloille. Brelo sahasi kuutiot irti moottorisahalla. Nousihan se. Kyösti Nykänen, Tenho Turunen ja Tapio Brelo kampeavat 500 kilon jäämurikkaa nostoteloille. Brelo sahasi kuutiot irti moottorisahalla.

Pitkien pakkasten puute on kiusannut jäänveiston SM-kilpailujen järjestäjiä, mutta ensi viikon lauantaina Nunnanlahdessa kaikki on valmiina, lupaa kilpailun johtaja Tapio Vartiainen.

- Tämä on ihan meidän itse tekemää jäätä, Vartiainen toteaa puoli metriä paksun ja metri kertaa puolitoista metriä sivuiltaan olevan, Pielisestä nostetun jääkimpaleen äärellä.

Omalla jäällä Vartiainen viittaa siihen, että riittävän paksujen jääkimpaleiden tekemistä varten on pidetty talkoilla lumesta puhtaana viittä jäänottopaikkaa. Silti jään paksuus ei ole enempää, ja etenkin kirkkaan teräsjään osuus oli keskiviikkona nostetuissa paloissa vain kolmisenkymmentä senttiä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Varsinaiset veistettävät jäät nostetaankin vasta ensi viikolla.

Itse veistokilpailu alkaa ensi viikon lauantaina 24. helmikuuta, ja tulokset ovat selvillä sunnuntaina iltapäivällä. Teosten teema on tällä kertaa vapaa.

Joukkuekilpailuun ilmoittautui neljä kaksihenkistä joukkuetta, soolosarjaan kahdeksan veistäjää. Luvassa on kovatasoiset mittelöt, osalla kilpailijoista on jopa omat yritykset jäänveistotöitä varten.

Jäänveiston SM-kisa on Vartiaisen mukaan jatkumoa Juuan jää- ja lumirakentamiselle. Talkoolaisiakin on löytynyt hyvin kuten viime talvena.

Lisää aiheesta Karjalaisen tilaajille:

Juuan SM-kilpailun aikana myös yleisö pääsee kokeilemaan jäänveistoa

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa