Lauantai, 17.11.2018 
Einari, Eino
Maakunta

Polttariseurue järjesti valjakkoajelun ohikulkijoille Joensuussa – video

  • Aaro Virolainen
  • Jarno Artika
Polttarihusky Mitja Piipposen juoksuvauhti sai hyvää palautetta. Polttarihusky Mitja Piipposen juoksuvauhti sai hyvää palautetta.

Ison polttariseurueen järjestämä ohjelmanumero piristi uneliasta Joensuun ydinkeskustaa lauantaina aamupäivällä, kun lapsille ja muille ohikulkijoille tarjoutui tilaisuus koiravaljakkoajeluun Sinisellä virralla.

Huskyksi puettu Mitja Piipponen näytti kiskovan potkukelkkaa "rodulleen" tavanomaisella innolla silloinkin, kun kyydissä oli useampi iso mies. Hän kertoi hengästyneenä, että kyytiläisistä noin puolet oli lapsia.

Nopeutta kiittivät juukalaiset Mirella Tolvanen, 12, ja Pihla Sirviö, 13, joiden shoppailureissu H&M-vaatekaupassa sai näin hieman erikoisemman käänteen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

– He pyysivät kyytiin ja oli hauskaa.

Valjakkoajelijoille lämmintä itse tehtyä marjamehua tarjoillut bestman Mikael Kukkonen kertoi, että ruoakseen Mitja sai vain kaikkein laadukkaimpia suomalaisia koiranmuonia, joita tämä kertoikin jo nauttineensa maidon ja sokerin kera.

Toisinaan polttariporukat voivat herättää hieman pahennusta. Mitja Piipposen eräänä tehtävänä oli kerätä nimiä kansalaisadressiin, joka ilmeisesti ensisijaisesti vaatii kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrystä Suomen kuninkaaksi mutta myös Suomen muuttamista kuningaskunnaksi. Tästä hupsuttelusta eivät aivan kaikki ohikulkijat riemuinneet.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

WEBhusky2

Piipponen kertoi avioituvansa 3. maaliskuuta morsiamensa kotipaikkakunnalla Tampereella, kun heidän seurustelunsa alkamisesta tulee kuluneeksi päivälleen kolme vuotta. Talvea hän piti aivan hyvänä ajankohtana häille.

Bestmaniinsa Kukkoseen kauppatieteitä yliopistossa opiskeleva Piipponen tutustui, kun aikoinaan muutti Joensuuhun. Miehet käyvät esimerkiksi kimpassa metsällä ja toimittavat Erältä ja Elämästä -blogia.

Seurueen – johon lukeutui muiden muassa kaupunkilehden äänestyksessä positiivisimmaksi joensuulaiseksi valittu Mika Piironen – oli määrä jatkaa matkaansa erähenkisissä merkeissä Lieksaan. Polttareiden kerrottiin kestävän kauan.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa