Lauantai, 17.11.2018 
Einari, Eino
Maakunta

Valopiuhan lainoituksesta uusitut esitykset Rääkkylässä

  • Sirpa Suomalainen
Rääkkylän kunnanhallitus käsitteli tietoverkko-osuuskunnan lainajärjestelyt uudelleen. Koska valtuustokäsittelyssä tuli menettelytapavirheitä, hallitus joutui toteamaan, ettei päätöstä voi panna täytäntöön.

Hallituksen uudessa esityksessä pitkäaikaisen lainan ottaminen ja tietoverkko-osuuskunnalle lainan myöntäminen ovat eri pykälissä.

Pitkäaikaista lainaa on tarkoitus ottaa Kuntarahoitukselta 1,5 miljoonaa euroa. Lainan korko on kuuden kuukauden euribor-korko. Laina merkitään kunnan tämän vuoden talousarviolainaksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kunta omavelkaisen takauksen antajana hoitaa lainalla tietoverkko-osuuskunnan lainojen lyhennykset neljältä vuodelta. Lainat maksetaan kerralla, ja osuuskunta vastaa koroista.

Lainasumma on 1,48 miljoonaa euroa, ja se sisältää viime joulukuussa myönnetyn 300 000 euron lyhytaikaisen lainan.

Kunnan ja osuuskunnan välisen velkakirjaluonnoksen mukaan 1,48 miljoonan euron velka erääntyy maksettavaksi kahdenkymmenen vuoden kuluttua. Velan korko on kuuden kuukauden euribor, johon lisätään 0,55 prosenttia. Osuuskunta voi lyhentää velkaa erissä ja myös maksaa sen pois ennen sovittua eräpäivää. Valtuusto käsittelee asiaa ensi maanantaina.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa