Perjantai, 14.12.2018 
Jouko
Maakunta

Toriparkin rakentaminen etenee - Koskikatu suljetaan Vapaudenpuiston kohdalta - kuvat

  • Arttu Koistinen
  • Marko Puumalainen

Toriparkin rakentaminen on edennyt siihen vaiheeseen, että pysäköintilaitoksen sisään- ja ulosajoluiskaa ryhdytään rakentamaan, Pohjois-Karjalan Osuuskauppa tiedottaa.

Rakentamisen edetessä työmaa-aluetta varten suljetaan Koskikatu torstaina 22. helmikuuta kaikelta liikenteeltä Ranta- ja Torikadun väliseltä alueelta eli Vapaudenpuiston pituiselta alueelta.

- Kyseisellä Koskikadun alueella sijaitsee tavaratalo Carlson. Koskikadun sulkemisen arvioidaan kestävän noin kolme kuukautta. Tuona aikana jalankulku- ja pyöräliikenne ohjataan tilapäistä reittiä Taitokorttelin läpi. Tilapäisjärjestelyistä on tiedotettu ja neuvoteltu sekä Carlsonin että Taitokorttelin edustajien kanssa, tiedotteessa kerrotaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Toriparkin rakentamisen PKO:lle urakoi kaksi paikallista toimijaa. JPH-Maanrakennus urakoi rakennustyöt, ja Pielisen Betoni toimittaa tarvittavat betonielementit.

- Rakennustyömaa työllistää kokoaikaisesti keskimäärin 25-30 oman maakunnan ammattilaista. PKO rakennuttaa pysäköintilaitoksen tytäryhtiönsä Joensuun Toriparkin lukuun. PKO:n rakennuttama toriparkki on edennyt aikataulun mukaisesti, ja sen on tarkoitus olla käyttövalmiina syksyllä 2018, PKO kertoo.

Pysäköintilaitos tulee valmiina olemaan lähes koko torin alla ulottuen Torikadun alle Vapaudenpuiston reunaan.

WEBtaitokort2

WEBtaitokort3

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa