Tulosta tämä sivu
Maakunta

Torstai valkeni jäätävissä merkeissä - Joensuussa aamuyöllä 25 astetta pakkasta

Aurinko nousi torstaiaamuna kipakassa pakkasessa. Aurinko nousi torstaiaamuna kipakassa pakkasessa.

Torstain vastainen yö oli kylmä erityisesti Pohjois-Karjalan etelä- ja keskiosissa. Ilmatieteen laitoksen virallinen mittari Joensuun Linnunlahdessa näytti aamuneljän ja -viiden välillä kylmimmillään 24,7 asteen lukemaa.

Kylmää oli myös maakunnan eteläosissa, jossa Tohmajärven Kemien mittariin tallentui kylmimmillään 24,6 asteen pakkanen. Maakunnan itä- ja pohjoisosissa oli tällä kertaa monin paikoin lauhempaa, mutta myös Nurmeksessa päästiin 20 pakkasasteen kylmemmälle puolelle.

Torstai valkenee jäätävissä merkeissä koko maassa eteläisintä kolkkaa myöten. Foreca twiittasi torstaiaamuna, että Uudellamaalla Vihdissä mitattiin aamuyöllä 27,7 asteen pakkanen. Koko maan kylmin paikka oli Pirkanmaalla sijaitseva Virrat, jossa pakkasta oli 28,4 astetta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ensi yöksi Pohjois-Karjalaan ei ole odotettavissa yli kahdenkymmenen asteen pakkasta, mutta Ilmatieteen laitoksen ennusteiden mukaan 25-30 asteen pakkaslukemat ovat mahdollisia jälleen ensi viikon alkupuolella.

Lisää aiheesta: Pakkanen jatkuu koko maassa

#Huomenta, pakkanen on ollut viime yönä kireää. Kuvassa on aamun lämpötiloja, satelliitti- ja tutkakuvaa. Kylmintä tähän mennessä: #Virrat -28,4 astetta. Etelässä kylmintä #Vihti Maasoja -27,7astetta, on kylmempää kuin edellisyönä. #sää #forecasuomi #pakkanen pic.twitter.com/XEuufd0h2k