Sunnuntai, 16.12.2018 
Auli, Aulikki
Maakunta

Pariskunta päätti puhua avoimesti lapsettomuushoidoista - "Tämä ei ole mikään tabu"

  • Liisa Yli-Ketola
  • Jarno Artika
Joensuulaisen Elli Saarelaisen Siiri-tytär on kolmevuotias. Nyt toiveissa on sisarus Siirille. Joensuulaisen Elli Saarelaisen Siiri-tytär on kolmevuotias. Nyt toiveissa on sisarus Siirille.

Vuosittain noin 80 uutta pohjoiskarjalaista pariskuntaa aloittaa lapsettomuushoidot. Pohjois-Karjalan keskussairaalassa lapsettomuuden takia hoidettavien määrä on parissakymmenessä vuodessa laskenut muutamalla kymmenellä. Syynä on ikäluokkien pienentyminen.

Pohjois-Karjalan keskussairaalan hoitoihin tyytyväisen Elli Saarelaisen, 27, ja hänen puolisonsa Siiri-tytär on nyt kolmevuotias.

Elli Saarelainen päätti puolisonsa kanssa, että he puhuvat avoimesti lapsettomuushoidoista eli siitä, että he tarvitsivat sairaalan ja lääketieteen apua saadakseen perheenlisäystä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Tämä ei ole mikään tabu. Kun asiasta alkoi puhua, kohtalotovereita löytyi paljon. Ajattelimme, että hoidoista kertomalla lähipiirin vauvapainostus vähenee ja saamme enemmän tukea, Saarelainen kertoo.

Ensimmäisen pistoshoitojakson alku oli Saarelaiselle kova pala, kuten oli ollut se tieto, ettei hän voi todennäköisesti saada lapsia voi ilman hoitoja.

Vauvan syntymän jälkeen pariskunta palasi lapsettomuusklinikalle puolentoista vuoden päästä. He haluavat toisen lapsen. Siirikin kyselee usein pikkusisaruksista, mikä lisää vanhempien sinnikkyyttä.

Aiheesta lisää Karjalaisen tilaajille:

Pohjoiskarjalaisten koeputkihedelmöitys siirtyy syksyllä Kuopioon

Diagnoosi lapsettomuudesta masensi - "Tuossa se nyt on, suuri ihme"

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa