Tiistai, 18.12.2018 
Aapo, Aappo, Rami
Maakunta

Kirjastoautosta toivotaan monipalveluautoa Nurmeksessa

  • Jaakko Pikkarainen
Nurmeksen kaupunginvaltuusto hyväksyi vähin muutoksin kaupungin nelivuotiskauden strategian.

Nurmeksen suuntaan valtuusto lisäsi ryhmäpuheenjohtajien esityksestä, että liikenteen turvallisuus ja joustavuus paranevat ensi vuosikymmenen alkuun mennessä.

Valtuutettujen keskustelu kulminoitui kaupungin kirjastoautoon. Keskustan Emmi Korkalainen toivoi siitä kehitettävän monipalveluauton, josta saa kirjalainojen lisäksi myös neuvontaa ja yksinkertaisia hoitopalveluja.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myös Anniina Nykäsen (kesk.) mielestä kirjastoauto voisi olla monipuolinen palveluauto. Hän esitti myös, että kaupunki hankkisi sellaisen yhdessä naapurikuntien kanssa.

- Kirjastoauto on haja-asutusalueiden ainoita palveluja. Se lisää myös tasa-arvoisuutta, Nykänen sanoi.

Perussuomalaisten Jorma Ahponen oli kirjastoauton suhteen täysin eri mieltä. Hänen mukaansa nykyinen on jo huonokuntoinen, ja sen tilalle ei kannata hankkia uutta.

Ahposen mielestä kirjastossa voi asioida samalla reissulla, kun käy kaupasta maitoa.

Valtuusto hyväksyi kaupungin sijoitusohjeet.

Kristillisdemokraattien Henry Määtän esityksestä valtuusto lisäsi niihin, että kaupungin sijoitusten tulee kohdistua eettisesti kestäviin kohteisiin.

Valtuusto hyväksyi terveyskeskuksen laitoshuollon Siun soten tytäryhtiölle Polka Oy:lle siirtoa koskevan sopimuksen. Siirto tapahtuu liikkeenluovutuksena toukokuun alussa.

Ahponen esitti asian jättämistä pöydälle. Hänen mukaansa terveyskeskuksen henkilökunta on valmis vastustamaan siirtoa tarvittaessa työtaistelulla.

Kukaan ei kannattanut asian jättämistä pöydälle, ja valtuusto hyväksyi siirtosopimuksen yksimielisesti.

Valtuusto myönsi hallintojohtaja Riikka Borenille palkatonta virkavapaata kesäkuun alusta ensi vuoden heinäkuun loppuun.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa