Tiistai, 13.11.2018 
Ano, Kristian
Maakunta

Rääkkylä perii Tsemppi ry:ltä 11 000 euroa

  • Sirpa Suomalainen
  • Sirpa Suomalainen
Tsemppi ry:n puheenjohtaja Tapio Hämäläinen pitää kunnan päätöstä iskuna vyön alle. Tsemppi ry:n puheenjohtaja Tapio Hämäläinen pitää kunnan päätöstä iskuna vyön alle.
Mielenterveysyhdistys Tsemppi ry. huolehti työllistämisestä Rääkkylässä, ja kunta tuki yhdistystä siinä työssä. Vuosina 2008-2013 kunta myönsi avustusta 900 euroa jokaisesta 500 päivää työttömänä olleesta henkilöstä, joka oli ollut aktivointitoimenpiteissä kuusi kuukautta.

Vuodesta 2014 lähtien avustusta muutettiin siten, että kunta myönsi avustusta yhden ohjaajan palkkaan ja muihin kuluihin 38 000 euroa.

Viime vuonna kunta päätti, että se ottaa työllistämisen omaksi toiminnakseen tämän vuoden alussa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kunnassa on nyt tutkittu, että vuonna 2013 kunta maksoi ”varsinaisia avustuksia vastaan ennakkoavustuksia” yhdistykselle 11 000 euroa ja että yhdistys on tuon summan verran kunnalle velkaa.

Kunnanhallitus päätti äänin 5-2, että yhdistyksen kanssa neuvotellaan avustuksen maksusuunnitelmasta. Saila Tarkkonen (vas.) ja Merja Vaittinen (kd.) olisivat antaneet avustuksen anteeksi.

Tsemppi ry:n puheenjohtaja Tapio Hämäläinen pitää kunnan päätöstä iskuna vyön alle.

Hän sanoo, että siinä on kiitos yhdentoista vuoden pyyteettömästä työstä mielenterveysongelmista kärsivien ja työttömien hyväksi.

Hämäläinen sanoo, että yhdistyksen työllistäminen tuotti ainakin 80 000 euron säästön kunnalle pitkäaikaistyöttömien sakkomaksuista. Hämäläisen mukaan yhdistys on tarkoitus lakkauttaa.

Se omistaa myös Kynttilä-hallin, jossa toiminta oli ennen kuin kunta siirsi toiminnan omiin tiloihinsa. Hallille on etsitty ostajaa, mutta kiinnostus on ollut vähäistä.

- Edelleenkin Rääkkylässä olisi tarvetta mielenterveystyölle ja kirpputoritoiminnalle, mutta kaikki vapaaehtoistyö halutaan lamaannuttaa. Samasta syystä Rääkkylä-seura käsittelee seuraavassa kokouksessa mylly- ja meijerirakennuksen palauttamista kunnan omistukseen.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa