Perjantai, 14.12.2018 
Jouko
Maakunta

Lapinpöllö ei tuottanut vaikeuksia lintuvisan vastaajille - mutta tunnetko, mikä on lintu numero 3?

  • Hannu Kauhanen
Lapinpöllö tunnettiin melko hyvin. Lapinpöllö tunnettiin melko hyvin.

Tämänvuotisen lintuvisan toiselle kierrokselle vastauksia tuli yhteensä 906. Postikortteja tuosta määrästä oli 74. Lapinpöllö oli tunnettu varsin hyvin. Sen tunnisti oikein 610 vastaajaa eli yli kaksi kolmasosaa vastanneista. Vastauksiksi ehdotettiin Suomen kaikkia kymmentä pöllölajia, joista viirupöllöä ehdotti 103 vastaajaa, helmipöllöä 53 ja lehtopöllöä 37 visailijaa.

Enossa elokuussa kuvattu lapinpöllö on nuori, samana kesänä syntynyt yksilö, joka hieman vaikeutti määritystä. Lajille tunnusomainen naamakiehkura näkyy siinä kuitenkin hyvin.

Alla visan kuva numero 3. Mikä lintu on kuvassa?

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lintuvisa3Karjalainen20180309

Vastaaminen tapahtuu tuttuun tapaan joko Karjalaisen internet-sivulla tai postikortilla. Kuva julkaistaan osoitteessa www.karjalainen.fi/linnut, jossa vastaajan on rekisteröidyttävä ennen ensimmäistä vastausta kirjautumislomakkeella. Tällöin vastaaja saa oman vastaajakoodin, joka lähetetään myös vastaajan sähköpostiin. Koodia on käytettävä koko kilpailun ajan.

Postikortit lähetetään osoitteeseen Lintuvisa, Karjalainen, PL 99, 80141 Joensuu. Mukaan on liitettävä nimi, osoite ja puhelinnumero.

Jokaiseen kuvaan voi vastata vain kerran eikä vastausta voi muuttaa.

Korttien on oltava perillä ensi torstaina 15. maaliskuuta. Internet-vastausten jättöaika päättyy samana päivänä kello 12.

Arvomme joka viikko kaikkien lintulajin oikein tunnistaneiden kesken Suomen parhaaksi lintuoppaaksikin tituleeratun Lintuopas – Euroopan ja Välimeren alueen linnut -teoksen.

Lisäksi arvomme joka viikko kaksi Kolo designin lintupönttöä.

Kilpailun pääpalkintona on noin kahden sadan euron arvoinen kiikari. Sen arvontaan osallistuvat kaikki ne, jotka ovat saaneet eniten lintulajeja oikein. Toisen kierroksen arvonnassa Lintuoppaan voitti Marianne Teittinen Joensuusta. Linnunpöntön saivat Seppo Räty Vantaalta ja Helinä Hallikainen Lieksasta. Onnea kaikille voittajille!

Kaikki kuvissa olevat linnut on tavattu Pohjois-Karjalassa, mutta joukossa voi olla myös harvinaisempia lajeja.

Tunnistelemisiin!

Pääset vastaamaan Lintuvisan kolmanteen kysymykseen täällä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa