Sunnuntai, 16.12.2018 
Auli, Aulikki
Maakunta

Outokummussa rikko runkovesijohdossa - veden turhaa käyttöä tulee välttää

  • Ilpo Paananen
  • Ilpo Paananen

Outokummun Saari-Oskamon päärunkovesijohto jouduttiin tänään keskiviikkona aamuseitsemän aikaan sulkemaan Lammenkadulla aamuyöllä sattuneen vesijohtorikon takia.

Ennen putken sulkemista vettä arvioitiin vuotaneen maastoon noin 400 kuutiota. Vuotokohta paikallistettiin lähelle Lammenkadun ja Kokonkadun risteystä. Vuotoalueella vesijohto kulkee vain noin kymmenen metrin päähän lähintä asuintaloa ja vettä ennätti valua Kokonkadulle asti.

- Arviolta kymmenen taloutta on ilman vettä, mutta toisen päärunkovesijohdon sulkeminen vaikuttaa koko kaupungin verkostoon, vesihuoltopäällikkö Teemu Laitinen kertoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Laitisen mukaan vaikutukset voivat näkyä paineen alenemisena ja veden värjäytymisenä. Veden turhaa käyttämistä tulee välttää.

Kaupungin vedenjakeluun tuleva vesi tulee Saari-Oskamon vesijohtolinjan sulkemisen ajan pelkästään Kaitalammen päärunkovesilinjan kautta.

Runkoputken valmistelevat korjaustyöt aloitettiin heti aamulla puiden kaatamisella ja jatkuivat päivällä kaivuritöillä.

- Uskon, että vesijohto saadaan korjattua iltaan mennessä ja vettä saadaan myös näihin nyt ilman vettä oleviin talouksiin, Laitinen arvioi.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa