Perjantai, 14.12.2018 
Jouko
Maakunta

Enon koulu voitti valtakunnallisen kouluruokakilpailun - joukkueessa Anne Kinnunen, Meerit Kärki ja Leena Koponen

  • Jani Leinonen

Enon koulu, Polkka – Pohjois-Karjalan tukipalvelut Oy voitti neljännen valtakunnallisen kouluruokakilpailun Helsingin Messukeskuksessa Gastro-messuilla käydyssä finaalissa keskiviikkona. Kouluruokakilpailun tavoitteena on nostaa kouluruoan ja tekijöiden arvostusta sekä tuottaa uusia reseptejä kaikkien suomalaisten koulujen käyttöön.

Helsingin, Joensuun, Mäntsälän, Oulun ja Sodankylän tiimit kohtasivat kouluruokakilpailun tämän vuoden finaalissa, jossa näytettiin, miten pienillä määrärahoilla loihditaan koululaisille maistuvia aterioita.

Enon koulun tiimi vei voiton tasaisessa kilpailussa menullaan, joka sai tuomaristolta hyvät arviot niin maustaan kuin sopivuudestaan kouluruoaksi. Joukkueessa kilpailivat Anne Kinnunen, Meerit Kärki ja Leena Koponen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1728669Tältä näyttää Enon koulun ruokalassa. Kuva: Niko Jouhkimainen

Voittomenussa tuomareille tarjoiltiin porkkanamakkarakeitto, paella broilerista sekä uuniperunaviipaleet kaverinaan kikhernetahna ja kiinankaali-ananas-hernesalaatti. Finaalireseptit annetaan kaikkien Suomen keittiöiden käyttöön.

 Tuomariston puheenjohtajana toimiva Suomen Italian suurlähettiläs Janne Taalas totesi kouluruokakilpailun lisäävän kouluruoan kiinnostusta maailmalla.

– Meidän pitäisi olla ylpeitä siitä, Taalas painottaa. 

– Kouluruokakilpailu alleviivaa sitä, että vain Suomessa ja Ruotsissa tarjotaan maksutonta kouluruokaa. Maailmalta katsottuna kouluruokajärjestelmä nostaa Suomea positiivisesti esille, tuomaristoa johtanut Taalas sanoo.

Kolmen hengen joukkueet valmistivat kilpailukeittiöissä keiton, kasvisruoan sekä liha-, kala- tai broileriruoan.

– On huikeaa, miten herkullisia ja samalla terveellisiä annoksia yhdellä eurolla per ruokailija saadaan aikaiseksi. Tämän ei pitäisi tulla yllätyksenä, koska oikeasti kouluilla ei ole edes näin suurta summaa käytettävänään, sanoo Brand & Training Manager Jutta Kontinen kilpailun järjestäjätaho Continental Foods Finlandilta.

Tuomaristossa ruokia arvioinut Jyrki Sukula uskoo kokkitiimien ammattitaitoon ja paineensietokykyyn.

– Kouluruoan ammattilaiset ovat aivan oma ammattiryhmänsä, joka osaamisellaan vastaa tiukkoihin maku- ja terveysvaatimuksiin.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa