Keskiviikko, 14.11.2018 
Iiris
Maakunta

Video: Perhe on tärkeä uskolliselle vahdille, kohta 14-vuotiaalle Remulle

  • Anna Sievälä
  • Juha Inkinen

Olohuoneesta kuuluu kuorsaus. Huhtikuussa 14 vuotta täyttävä Remu on unessa omalla patjallaan. Nukkuminen vie Remun vuorokaudesta nykyisin noin 20 tuntia. Oma patja mukautuu ison koiran kehoon, ja materiaali hohkaa kehon lämmön takaisin mukavasti iholle.

Hammaslahdessa sijaitsevan kotitalon sisustuksessa iäkäs koira on huomioitu muutoinkin: ruokakupit on nostettu telineen avulla ylemmäs, jotta syöminen on helpompaa, ja lattioilla on paljon mattoja, ettei Remu liukastelisi.

Remun näkö ja kuulo ovat vuosien mittaan heikentyneet, mutta hajuaisti on entisellään. Kun ovikello soi, Remu käy rauhallisesti nuuhkaisemassa tulijat.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hetken nuuhkimisen jälkeen koira palaa takaisin lepäilemään patjalleen. Fila brasileiro -rotuinen Remu on aina ollut hyvin kiintynyt perheeseensä ja suhtautunut myös vieraisiin ystävällisesti. Kyläilijöiden koiratkin suurikokoinen Remu on hyväksynyt – perheen 3-vuotias kiinanharjakoira Armas sen sijaan saattaa suhtautua epäilevämmin.

Perheen toiseen nykyiseen koiraan Remulla on sen verran suuri ikäero, ettei yhteistä tekemistä juuri löydy. Sen sijaan nyt 17-vuotiaasta pojasta seuraa on ollut paljonkin – koira ja poika ovat saaneet kasvaa yhdessä.

Lenkkeily rytmittää Remun arkea yhä, vaikka matkat ovatkin lyhentyneet: aamulenkki, nukkumaan, iltalenkki, nukkumaan.

Lenkkien ja nukkumisen välissä Remu osaa vaatia herkkujaan. Iän karttuessa koira on saanut etuoikeuksia, ja Remu osaa pyytää omia lempiruokiaan. Suuria herkkuja ovat voi, juusto, letut ja pannukakku. Syntymäpäivänä lautasella on letuista, kermavaahdosta ja nakeista koottu kakku.

Juttu jatkuu kuvan alapuolella.

Remu3Karjalainen20180317


Lähes 14 vuotta on suurikokoiselle koiralle hyvin pitkä ikä. Ikääntymisen merkkejä Remu alkoi näyttää vasta 8–9-vuotiaana, siihen asti koira oli nuori poika.

Jo 4-vuotiaana Remulta leikattiin polvi, mutta koira toipui siitä hyvin. Ennen leikkausta Remu ehti saada Suomen muotovalion tittelin, minkä jälkeen ura on keskittynyt kodin vahtimiseen.

Nykyisin harrastukset painottuvat nukkumiseen ja herkkuihin – sekä auringossa köllöttelyyn. Brasilialaisjuuret vetävät aurinkoon.

Remu juhlii pian syntymäpäiviä

Nimi: Slioor’s Soleil Baco eli Remu.
Syntynyt 7.4.2004.
Harrastukset: Nukkuminen, herkkujen syöminen.
Lempiruoka: Voi, juusto, letut, pannukakku.
Omistajat: Taru Mahonen, Jani Sutinen ja lapset Roni ja Riia Sutinen.

Juttu liittyy vanhoja eläimiä käsittelevään Karjalaisen lauantaimatineaan.

Lue lisää:

Lemmikeillä on edellytykset elää yhä pidempään, mutta vanhuuden saavuttaminen vaatii monen palasen loksahtamista kohdalleen

Suomalaiset panostavat lemmikkien hoidossa luonnollisuuteen - "Kun lemmikkiä rakastetaan, siitä halutaan pitää huolta"

Tiltu-koira, 15,5 vuotta, rakastaa veneilyä mutta ei välitä uimisesta - video

18-vuotias Hippu-kissa muutti eläkepäiviksi takaisin lapsuudenkotiin – video

Rose-poni, 23 vuotta, on ottanut pihapiirissään huolehtijan roolin – video

Botaniasta tuttu Juuso-papukaija on läheisyydestä pitävä viihdyttäjä – video

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa