Keskiviikko, 12.12.2018 
Tuovi
Maakunta

Kesykyyhky ei tuottanut vaikeuksia lintuvisassa - mutta tunnetko, mikä on kuvan lintu numero 4?

  • Kimmo Nevalainen
  • Hannu Kauhanen
Kesykyyhky tunnistettiin hyvin. Kesykyyhky tunnistettiin hyvin.

Lintuvisan kolmannelle kierrokselle tuli yhteensä 805 vastausta. Postikortteja tuosta määrästä oli 56. Pulu eli kesykyyhky tunnettiin hyvin, sillä oikea määritys löytyi 726 vastauksesta. Myös kalliokyyhky hyväksyttiin tässä tapauksessa vastaukseksi, koska kesykyyhkyt polveutuvat kalliokyyhkystä. Väärissä määrityksissä tarjottiin tasaisesti pelkkää kyyhkyä eri muodoissaan, uuttukyyhkyä ja sepelkyyhkyä.

Kesykyyhkyn puvussa on suuria vaihteluita, mutta esimerkiksi kuvan linnun siipituntotuntomerkit sopivat parhaiten kesykyyhkylle. Uuttukyyhkyyn tai sepelkyyhkyynkään ne eivät sovi.

Alla visan kuva numero 4. Mikä lintu on kuvassa?

Mainos alkaa
Mainos päättyy

lintuvisa-4Karjalainen20180317

Vastaaminen tapahtuu tuttuun tapaan joko Karjalaisen internet-sivulla tai postikortilla. Kuva julkaistaan osoitteessa www.karjalainen.fi/linnut, jossa vastaajan on rekisteröidyttävä ennen ensimmäistä vastausta kirjautumislomakkeella. Tällöin vastaaja saa oman vastaajakoodin, joka lähetetään myös vastaajan sähköpostiin. Koodia on käytettävä koko kilpailun ajan.

Postikortit lähetetään osoitteeseen Lintuvisa, Karjalainen, PL 99, 80141 Joensuu. Mukaan on liitettävä nimi, osoite ja puhelinnumero.

Jokaiseen kuvaan voi vastata vain kerran eikä vastausta voi muuttaa. Korttien on oltava perillä ensi torstaina 22. maaliskuuta. Internet-vastausten jättöaika päättyy samana päivänä kello 12.

Arvomme joka viikko kaikkien lintulajin oikein tunnistaneiden kesken Suomen parhaaksi lintuoppaaksikin tituleeratun Lintuopas –Euroopan ja Välimeren alueen linnut -teoksen.

Lisäksi arvomme joka viikko kaksi Kolo designin lintupönttöä. Pääpalkintona on noin kahden sadan euron arvoinen kiikari. Sen arvontaan osallistuvat kaikki ne, jotka ovat saaneet eniten lintulajeja oikein. Kierroksen arvonnassa Lintuoppaan voitti Anne Vermonen Ruokolahdelta. Linnunpöntön saivat Mira Väisänen Joensuusta ja Esa Juntunen Liperistä. Onnea kaikille voittajille!

Kaikki kuvissa olevat linnut on tavattu Pohjois-Karjalassa, mutta joukossa voi olla myös harvinaisempia lajeja.

Tunnistelemisiin!

Vastaamaan pääset täällä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa