Perjantai, 18.1.2019 
Laura
Maakunta

Ministeri Kimmo Tiilikainen on Itä-Suomen yliopiston Vuoden alumni

  • Jarno Hätinen
  • Jarno Artika
Kimmo Tiilikainen valmistui Joensuun yliopistosta metsänhoitajaksi vuonna 1991. Kimmo Tiilikainen valmistui Joensuun yliopistosta metsänhoitajaksi vuonna 1991.

Asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) on valittu Itä-Suomen yliopiston Vuoden alumniksi. Tunnustus myönnettiin Tiilikaiselle yliopiston vuosipäiväjuhlassa tiistaina Joensuussa.

Valinta Vuoden alumniksi on Itä-Suomen yliopiston kunnianosoitus ansioituneelle kasvatilleen.

Rehtori Jukka Mönkkösen mukaan ministeri Tiilikainen on edistänyt pitkällä työurallaan Itä-Suomen yliopiston strategisiin tutkimusalueisiin liittyviä teemoja, kuten biotaloutta, vähähiilisyyttä ja ilmastonmuutoksen hillintää.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ruokolahdelta kotoisin oleva Tiilikainen on valmistunut metsänhoitajaksi Joensuun yliopistosta vuonna 1991. Hän on toiminut asunto-, energia- ja ympäristöministerinä vuodesta 2017 alkaen. Hän toimi maatalous- ja ympäristöministerinä vuosina 2015–2017 ja ympäristöministerinä vuosina 2007–2008.

Kansanedustajana Tiilikainen on toiminut vuodesta 2003 alkaen.

– Tieto valinnasta lämmitti mieltäni kovasti. Pidän sitä arvokkaana tunnustuksena työlleni kansainvälisessä ilmastopolitiikassa ja luonnonvarojen kestävän käytön edistämisessä, Kimmo Tiilikainen toteaa.

– Joensuun yliopistossa suorittamani metsänhoitajan opinnot antoivat erinomaisen luonnontieteellisen ja taloustieteellisen osaamispohjan, joka on ollut inspiraation lähteenä eri tehtävissä työurani varrella, esimerkiksi pohdittaessa maailman metsien merkitystä ilmastopolitiikassa. Metsätieteellisen tiedekunnan perustaminen aikanaan Joensuun yliopistoon oli tärkeä piristysruiske koko Suomen metsäopetukselle ja -tutkimukselle.

Tiilikainen uskoo, että Itä-Suomen yliopistolla on jatkossakin vahva jalansija Suomen korkeakoulukentässä.

– Se edellyttää omien vahvuuksien tunnistamista ja ennakkoluulotonta kansainvälistymistä, mukaan lukien koulutusvientiä, Tiilikainen sanoo.

Itä-Suomen yliopiston vuoden alumni valittiin nyt seitsemättä kertaa. Aikaisempia alumneja ovat olleet ylijohtaja Tapio Kosunen, ravitsemusterapeutti Hanna Partanen, valtiosihteeri Sari Raassina, OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen, Namibian yliopiston kansainvälisten asioiden johtaja Kenneth Matengu ja liikenneministeri Anu Vehviläinen (kesk.).

Muokattu 21.3.2018 kello 15.20: Itä-Suomen yliopiston alumni valittiin nyt seitsemättä kertaa. Listasta puuttui aiemmin Tapio Kosusen nimi.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa