Lauantai, 20.4.2019 
Nella, Lauha
Maakunta

Rakennuslupaa voi hakea Kontiolahdella nyt sähköisesti

  • Arttu Koistinen
  • Mikko Makkonen
Aihekuva Aihekuva
Rakennuslupaa voi Kontiolahden kunnassa hakea sähköisesti mihin vuorokauden aikaan tahansa.

Kontiolahden rakennusvalvonta on siirtynyt eService-asiointipalveluun, joten viraston aukioloajat eivät sido luvanhakijaa. Sähköinen asiointipalvelu parantaa asiakaspalvelua ja tehostaa kunnan resurssien hyödyntämistä, kunta kertoo tiedotteessaan.

Palvelun avulla rakentaja voi kommunikoida viranomaisen kanssa suunnitelmiin, lupiin, rakennustarkastuksiin ja -katselmuksiin liittyvissä asioissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myös muut rakennusprojektiin liittyvät osapuolet, kuten suunnittelijat ja työnjohtajat voivat hoitaa osuutensa saman sähköisen palvelun avulla. Vaaditut liitedokumentit kulkevat sähköisen lupahakemuksen mukana, ja niitä voi myös täydentää tarvittaessa, tiedotteessa kerrotaan.

Rakennusvalvonta käsittelee asiointipalvelussa tehdyn hakemuksen ja antaa tarvittaessa palautetta. Lupahakemus siirretään käsittelyä odottavien hakemusten joukkoon sitten, kun kaikki on kunnossa.

Ammattilaisille asiointipalvelu tarjoaa sähköisen vaihtoehdon rakennusluvan hakemiseen mutta ei korvaa ennakkoneuvottelua. Projekteista tulee neuvotella rakennusvalvonnan kanssa ennen lupahakemuksen laatimista, kunta huomauttaa.

Lisätietoa asiointipalvelusta saa kunnan nettisivuilta osoitteesta http://www.kontiolahti.fi

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa