Tiistai, 22.1.2019 
Visa
Maakunta

Öljyn käyttö vähentyy Kolilla maalämmön myötä - nyt öljyä kuluu 180 000 litraa vuodessa

  • Esa Kurki
  • Kimmo Kirves
PKO:n, Metsähallituksen ja maalämpötöistä vastaavien yritysten edustajat tapasivat Kolilla tiistaina. PKO:n, Metsähallituksen ja maalämpötöistä vastaavien yritysten edustajat tapasivat Kolilla tiistaina.

Kolilla käynnistyivät viime viikolla maalämpöjärjestelmän rakennustyöt. Kolin kansallispuistossa sijaitsevien luontokeskus Ukon ja Break Sokos Hotel Kolin öljylämmitys voidaan korvata valtaosin maalämmöllä.

Rakennustyön ensimmäinen vaihe toteutetaan kevään ja alkukesän aikana ja töitä jatketaan syksyllä. Kovimman matkailusesongin ajan juhannukselta elokuun loppuun asti töissä on tauko. Hotelli ja luontokeskus ovat auki normaalisti myös työmaa-aikana.

Kun öljyä on tarvittu lämmityksessä tähän saakka noin 180 000 litraa vuodessa, niin maalämpöön siirtymisen jälkeen öljymäärästä on mahdollisuus leikata keskimäärin 75-80 prosenttia. Kovimpien pakkasten aikaiset kulutuspiikit joudutaan tasaamaan öljyllä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) pyörittää valtion vuokralaisena hotellin ja Kolin laskettelurinteiden liiketoimintaa.

Lämmitysmuutoksella halutaan pienentää fossiilisen polttoaineen käyttöä ja myös onnettomuusriskejä. Talviaikaan öljyrekan pitää käydä Kolilla kerran viikossa. Öljyauton kaatuminen Kolin rinteessä aiheuttaisi ympäristökatastrofin ainekset.

Lisää aiheesta tilaajille: Kolilla porataan lämpökaivoja - maalämpö käyttöön loppuvuonna

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa