Sunnuntai, 9.8.2020 
Erja, Nadja, Eira
Maakunta

Mustalista: Maurin jakovara

  • Jouko Salmela
Pääministeri Juha Sipilällä oli jälleen aihetta kiitoksiin:

- Mauri Pekkarinen! Siinä on mies joka ei käy kivihiilellä eikä atomienergialla, vaan puhtaalla tuulivoimalla. Miljardin verran piti työryhmän karsia yritystukia. Vuosi vierähti, kokouksissa juotiin viisi hehtolitraa kahvia, ahmittiin tuhatkunta kampaviineriä ja kulutettiin kymmenet housunpersaukset puhki, mutta tulipa tulostakin. Euroakaan ei karsittu, mutta mikä tärkeintä, eipä lisättykään. Oli se kova suoritus, vaikka lobbarit vievätkin meitä kuin pässiä narussa.

Pääministeri Sipilä jatkaa kehumista:

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Minä väitän, että jos Mauri Pekkarinen olisi ollut Suomen puolelta puikoissa sotakorvausneuvotteluissa joulukuussa 1944, niin ulkoasiain kansankomissaari Molotoville olisi käynyt kylmät. Vuosikymmenien ajan olisivat toverit joutuneet painamaan kolhoosissa pitkää päivää, jotta Neuvostoliitto olisi saanut maksettua Suomelle Maurin määräämät sotakorvaukset. Saa jakaa.

Yritystukiongelma on lopultakin lakaistu tyylikkäästi maton alle, mutta pääministerillä riittää huolta ja murhetta, muutakin kuin autotallissa työstettävä, lähellä lopullista läpimurtoa oleva ikiliikkuja.

Eduskunnan rauhaa pyrkivät nakertamaan julkeat rähisijät, jotka uskottelevat, että ministeri ei ole palkkaansa ansainnut eikä varsinkaan kansanedustaja sopeutumiseläkettään.

Pääministerillä on ratkaisu:

- Perisuomalainen kateus ja pikkumainen nurjamielisyys tässäkin ovat takana, mutta koska niin moni räyhähenki näyttää menettäneen malttinsa ja yöunensa, niin pistän sopeutumiseläketyöryhmän asialle. Puheenjohtaja on tässä työryhmässä yhtä kovan paikan edessä kuin Mauri yritystukityöryhmässä. Puheenjohtajaksi on saatava alan paras asiantuntija. Nyt voin kiitollisena ja ylpeänä kertoa, että Suvi Linden suostui.

Lindenin työryhmä sai urakkansa valmiiksi varttitunnissa. OECD:n ja Unescon arvion mukaan tämä on ollut nopein ja tehokkain työryhmä mitä tilastoinnin historia tuntee.

Pääministeri Juha Sipilä kiittää ja ylistää:

- Taas nähtiin, että kun tarpeeksi tiukka paikka tulee, niin talvisodan henki löytyy ja asemat pidetään. Lisäksi nähtiin kaikkien aikojen tehokkain työryhmä! Loppuraporttiakin on vain yksi rivi: ”Eduskunnasta vastoin tahtoaan pudonneiden kansanedustajien sopeutumiseläkettä nostetaan 30 prosenttia”. Olemme Petteri Orpon ja Sampo Terhon kanssa yksimielisiä, että tämän kompromissin kanssa voimme elää. Kansalaiset, medborgare! Katsellaan, kuunnellaan kevättä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi