Keskiviikko, 12.12.2018 
Tuovi
Maakunta

Liperin kelkkaonnettomuudessa molemmat miehet putosivat avantoon - hätäkeskukseen soitti naapuri

  • Anni Kuittinen
Kuvituskuva. Kuvituskuva.

Myöhään lauantai-iltana Liperissä tapahtuneesta kelkkaonnettomuudesta teki hätäkeskukseen ilmoituksen mökkinaapurit. Onnettomuudessa oli osallisena kaksi miestä, joista molemmat olivat liikkeellä moottorikelkoilla. Toinen heistä, 48-vuotias lohjalaismies hukkui.

Tutkinnanjohtaja Kimmo Wetterstrand poliisista kertoo, että kukaan ei nähnyt itse kelkkojen sulaan ajamista. Molempien miesten kelkat vajosivat sulaan Palosaaren ja Laakkeensaaren välisellä aluella. Myös pelastautunut mies putosi avantoon ja kastui.

Hän onnistui pelastautumaan läheiseen saareen mökille. Kyseessä ei ollut sama mökki, jolta miehet olivat kelkoillaan lähteneet matkaan, vaan onnettomuuspaikan lähistöllä ollut ulkopuolisen mökki. Mökkinaapurit tekivät ilmoituksen hätäkeskukseen, kun saivat kuulla toisen miehen pelastautuneen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Wetterstrandin mukaan mies itse ei voinut tehdä ilmoitusta, sillä hänen kännykkänsä oli ilmeisesti kastunut avantoon pudotessa.

Hän ei joutunut odottamaan apua kuitenkaan kauaa.

- Kun on pudonnut sulaan veteen, ei puhuta pitkästä ajasta avun saamiseen. Muuten olisi hänellekin voinut käydä huonosti, Wetterstrand sanoo.

Poliisi tutkii asiaa kuolemansyyntutkintana. Alkoholilla ei ollut Wetterstrandin mukaan osuutta tapahtuneessa ainakaan siinä määrin, että olisi syytä epäillä rikosta.

Aiempi uutinen:

Liperissä hukkui 48-vuotias moottorikelkkailija, toinen kelkkailija löytyi hyvässä kunnossa mökiltä

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa