Keskiviikko, 12.5.2021 
Lotta
Maakunta

Ähtärin pandojen leikeissä eivät kaikki lelut kestä - kontiolahtelainen Puuartisti lahjoittaa käsintehdyt 12-kiloiset puiset leikkipallot

  • Anni Rodriguez
  • Lehtikuva

Kontiolahdella toimiva puusepänyritys Puuartisti Oy lahjoittaa Ähtärin pandoille käsintehdyt puiset leikkipallot.

Ähtärin pandoille Lumille ja Pyrylle on ollut haasteita löytää karhunkestäviä leluja. Puuartisti on valmistanut pandoille kokopuiset leikkipallot karjalaisesta männystä.

- Pandat paitsi syövät ja nukkuvat, myös leikkivät jonkin verran. Niille on hankittu erilaisia leluja, kuten hevosille tarkoitettuja kumiseoksesta valmistettuja palloja. Erityisesti Lumi leikkii paljon palloilla ja lumikököillä, kertoo tiedotteessa pandojen hoitaja Anna Palmroth Ähtäri Zoosta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Pandat innostuvat leluista, joita voi kantaa tai pyöritellä – ja vielä enemmän, jos niissä on jotain herkkuja sisällä, Palmroth jatkaa.

Pallot on valmistettu Puuartistin verstaalla Uimaharjun sahalta saadusta materiaalista. Sahalla materiaali olisi mennyt poltettavaksi.

- Nämä ovat luonnonmukaisia ja ekologisia leluja. 12-kiloiset pallot sorvataan käsin, joten tunteja tulee, mutta näin hauskoissa projekteissa haluamme ehdottomasti olla mukana. Toivomme, että Lumi ja Pyry kelpuuttavat ne omikseen ja niistä on iloa pitkään, kertoo Miikka Kotilainen Puuartistilta.

Pallot luovutetaan pandoille tiistaina 17.4.

Alla olevassa kuvassa Miikka Kotilainen pandoille annettavien puupallojen kanssa.

Puuartisti-Pandapallot-Panda-Balls-Valokuvaaja-Joona-Kotilainen-10 Kuva: Joona Kotilainen

Päivitetty klo 12.06: Pallot on valmistettu Puuartistin verstaalla Kontiolahdella, ja materiaali on Uimaharjun sahalta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi