Sunnuntai, 9.8.2020 
Erja, Nadja, Eira
Maakunta

Kolumni: Saatavana kaikissa kevään muotiväreissä

Kyllä ihmiset pukeutuvat keväällä eri tavalla kuin talvella tai syksyllä – värikkäämmin.

Koska kokemuksen syvän rintaäänen peittoaa vai täydellinen tietämättömyys, niin mieskin uskaltaa puhua muodista.

Tämän kevään muotivärejä ovat hilpeä harmaa ja leikittelevä musta. Kevätharmaa ja -musta näyttävät samoilta kuin syksyn harmaa ja talven musta, mutta eivät ne ole. Syysharmaassa ei ole mitään hilpeää, enemmänkin haudanvakavaa. Talven musta on tosi musta, sysimusta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Netin muotiblogissa lukee, että musta on uusi musta. Totta, niin totta.

Jos haluaa olla muotitietoinen, niin mustan ja harmaan yhdistelmät eivät ole menneen talven lumia. Kuuminta hottia, sanoivat 90-luvun pissikset, kun ysärimuoti tuli heti kasarimuodin jälkeen. Tosin silloin ei ymmärretty mustasta ja harmaasta vielä mitään.

Pitkälle pärjää pukeutumalla raitoihin. Raidat ovat aina muodissa. Sitä paitsi pystyraidat hoikentavat.

Mustat housut harmailla raidoilla on tyylikäs valinta. Sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Harmaaraitaiset mustat housut herättävät hilpeyttä. Jos haluaa sellaista huomiota, niin vink-vink.

Tyylitietoinen outolintu pukeutuu tänä keväänä mustaraitaisiin mustiin housuihin. Kaikki eivät ehkä huomaa raitoja niin kuin eivät aina muitakaan erikoisuuksia.

Jos on mustat arki-, työ- ja juhlahousut, kotona kannattaa sitten suosia jotakin muuta. Harmaaraitaiset harmaat pieruverkkarit on varma valinta, jopa miehekäs.

Kalsarit ovat tärkeät, ja puhtaat parhaat. Nyt kun kalsarikännistä on tullut uusi suomalaisen miehen mitta, ei ole ollenkaan sama, mitä on yllä ja alla, kun riisuutuu. Markkinoilla on älyhousuja ja turvahousuja, mutta ei kalsarikännihousuja. Siksipä muodikas valinta on mustat ja polvipituiset. Keikari saa ja voi valita harmaat stringit.

Sellainen mies, millaiset sukat. Joka noin sanoo, ei ymmärrä miestä eikä miehen mieltä.

Miehelle muodikkaat sukat on sellaiset, jotka sattuvat sopivasti käteen ja jalkaankin, ja ovat mieluusti ehjät eivätkä hyökkäävästi pahanhajuiset. Sukat ovat yleensä mustat, elleivät harmaat. Paitsi kesällä, jolloin ainoa oikea valinta on valkoiset tennissukat.

Sukat ja sandaalit on muodikas yhdistelmä tälläkin kaudella. Siksi ei ole keikari, jos käyttää harmaita ja mustiakin sukkia sandaalien tai  muovicrocsien kanssa. Valkoisista tennissukista saa helposti harmaat, kun pesee niitä huolettomasti mustien sukkien joukossa.

Sitä paitsi sukat ja sandaalit eivät esittele sukkia ja sandaaleja vaan miessäären iätöntä linjakkuutta ja kauneutta.

Nyt keväällä miesten paitamuoti on sellaista, joka korostaa vatsankumpua ja harteikkuutta. Mieskin voi olla muodollisesti melko pätevä. Napapaidat ovat tietysti asia erikseen.

Muodikas paita on sellainen, että mahtuu varmasti miehen päälle. Musta tai harmaa on paras, koska sen pintaan voi olla piilotettuna muodikkaita graafisia printtejä ja kuvioita. Kaikki eivät vaan niitä näe.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi