Keskiviikko, 12.8.2020 
Kiira, Klaara
Maakunta

Unelma-ammatissa: Irlannista alkanut tapahtuma järjestetään Ilomantsissa

  • Arttu Koistinen
  • Jouni Turunen
Aihekuva Aihekuva
Irlannista alkaneeseen Job Shadow Day -tapahtumaan osallistuu vuosittain tuhansia työn seuraajia, ja tapahtuma järjestetään Ilomantsissa keskiviikkona 25. huhtikuuta.

- Job Shadow Day ei ole työnhakua, vaan se rakentuu vapaaehtoiseen yhteistyöhön, jonka tarkoituksena on tuoda esille erityistarpeita omaavien henkilöiden osaaminen ja motivaatio työntekoon, Siun sote tiedottaa.

Päivä perehdyttää työelämän vaatimuksiin ja tarjoaa yhteistyömahdollisuuksia paikallisille toimijoille ja viranomaisille. Päivän aikana keskitytään vahvuuksiin eikä rajoitteisiin. Lisäksi yritykset ja järjestöt saavat näkyvyyttä työlleen, tiedotteessa kerrotaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Job Shadow Day voi johtaa pitemmälle kuin päivän kestäväksi tapahtumaksi, jolloin erityistä tukea tarvitsevat ihmiset pääsevät tutustumaan unelma- ammattiinsa.

Ilomantsissa Job Shadow Day -päivänä 22 henkilöä tutustuu joko itsenäisesti tai vapaaehtoistyöntekijöiden turvin valitsemaansa työhön. Siun soten mukaan työtä ovat tarjonneet muun muassa Ilomantsin rajavartioasema ja Metsäkiito Oy.

Työnantajat tarjoavat mahdollisuuden työn seurantaan siten, että henkilökuntaan kuuluva ottaa vastaan työn seuraajan ja opastaa sekä näyttää hänelle työn sisällön, Siun sote kertoo.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toimi viime vuonna tapahtuman suojelijana.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi