Sunnuntai, 20.1.2019 
Sebastian
Maakunta

Kontiolahdella selvitetään kahden yhtenäiskoulun mallia: Yläkoulut sijoittuisivat kirkonkylälle ja Kylmäojalle

  • Saija Kauhanen
  • Jouni Turunen

Kontiolahden kunta on käynnistämässä kouluverkkoselvitystä kahdesta yhtenäiskoulusta. Yhtenäiskouluja on suunniteltu alustavasti Kylmäojalle ja kirkonkylälle. Yhtenäiskouluissa on vuosiluokkia esikoulusta tai ensimmäisestä luokasta yhdeksänteen luokkaan asti.

Käytännössä se tarkoittaisi sitä, että yli 600 yläkoululaista jaettaisiin puoliksi, ja heistä ainakin Lehmon ja Kylmäojan alueella asuvat nuoret kävisivät jatkossa yläkoulun Kylmäojalla, sanoo kunnan sivistysjohtaja Jyrki Rautiainen.

Kirkonkylän yläkoulun vapautuviin tiloihin taas mahtuisivat kirkonkylän koulun oppilaat. Kirkonkylän alakoulu olisi noin 250 oppilaan koulu.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kouluverkkoselvitykseen ollaan ryhtymässä, koska yläkouluikäisten oppilaiden määrä kasvaa lähivuosina niin, että koulukeskukseen tarvittaisiin lisätilaa.

- Tällä hetkellä yläkoululaisia on 635, viiden vuoden päästä jo yli 700, Rautiainen sanoo.

Selvityksen taustalla on myös kirkonkylän koulun kunto. Koulua on remontoitu, mutta tilojen kunnostaminen terveiksi vaatisi vielä mittavia, vähintään miljoonan euron kustannuksia.

Uudet yhtenäiskoulut olisivat käytössä viimeistään vuonna 2023.

Kunnanhallitus käsittelee kirkonkylän koulun tilaratkaisuja ja kouluverkkoselvityksen käynnistämistä ensi maanantaina. Selvityksen on tarkoitus valmistua 18. kesäkuuta mennessä. Sen jälkeen päätetään mahdollisen hankesuunnittelun käynnistämisestä.

Aiheesta lisää Karjalaisen tilaajille:

Yläkouluikäisten määrä kasvaa Kontiolahdella - kahden yhtenäiskoulun malli selvityksessä

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa