Keskiviikko, 23.1.2019 
Enni, Enna, Eini
Maakunta

Puruvedelle syntyi ensimmäinen kuutti vuosikymmeniin - WWF vaatii verkkokalastuskieltoa alueelle

  • Jani Leinonen

Osittain Pohjois-Karjalan maakunnan alueella sijaitsevalla Puruvedellä havaittiin pesälaskennoissa saimaannorpan kuutti ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin. Metsähallitus tiedotti asiasta torstaina.

WWF vaatii, että ympäristöministeriön ja ministeri Kimmo Tiilikaisen (kesk.) on nyt tehostettava saimaannorpan suojelua Puruvedellä.

Ympäristöministeriö linjasi jo vuonna 2011, että saimaannorppa lisätään Puruveden Natura 2000 -alueen lajiluetteloon. Natura-alueet ovat luonnonsuojelualueita, joilla suojelun piirissä ovat vain ne lajit ja luontotyypit, jotka mainitaan kyseisen alueen perusteissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Norpan lisääminen Naturan lajiluetteloon Puruvedellä tarkoittaisi muun muassa verkkokalastuksen rajoittamista alueella, WWF toteaa tiedotteessaan.

- Ministeriö lupasi toissa vuonna toteuttaa linjauksensa, jos alueelta löytyy norpan poikaspesiä. Nyt on aika lunastaa tämä lupaus, WWF:n ohjelmapäällikkö Petteri Tolvanen sanoo.

Puruvesi on norpan luontaista elinaluetta, jolla eli aikoinaan vahva norppakanta. Nyt norppa on hitaasti palaamassa alueelle.

Aiheesta lisää Karjalaisen tilaajille:

Norppa ui Puruvedessä vuosikymmenten jälkeen - kuutin selviäminen on toivon varassa

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa