Sunnuntai, 20.1.2019 
Sebastian
Maakunta

Käsitöitä, jumppaa ja askartelua - yhteisötalo Satama toimii yli 100-vuotiaassa puutalossa

  • Heli Pottonen
  • Marko Puumalainen
Yhteisötalo Satama toimii Yläsatamakatu 28:ssa Joensuun keskustassa. Sisäänkäynti on talon takana. Yhteisötalo Satama toimii Yläsatamakatu 28:ssa Joensuun keskustassa. Sisäänkäynti on talon takana.

Yhteisötalo Sataman pöydän äärestä kuuluu hyväntuulista rupattelua. Siellä virkataan isoäidinneliöitä, jotka liitetään yhteen kauniiksi peitoksi.

- Irja on opettanut meille isoäidinneliöiden virkkaamisen, koordinaattori Kaija Kiiskinen sanoo ja viittaa Irja Loikkaseen, 81.

Vaan onpa Loikkanenkin päässyt kokeilemaan jotakin uutta: hän maalasi Satamassa ensimmäistä kertaa elämässään akryylimaaleilla - ja innostui niin, että maalaamisesta tuli hänelle uusi harrastus.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yhteisötalo Satama avasi jo viime vuoden puolella ovensa Joensuun keskustassa Yläsatamakatu 28:ssa, ja kävijöitä on löytänyt paikalle jo mukavasti.

Satama on matalan kynnyksen kohtaamispaikka, eräänlainen yhteinen olohuone. Toiminnasta vastaa Joensuun kaupunki. Tarkoituksena on lisätä erityisesti ikäihmisten ja työikäisten hyvinvointia, osallisuutta ja yhteisöllisyyttä.

Satamassa voi juoda kahvia ja lukea lehden, tehdä käsitöitä, jumpata omatoimisesti, maalata ja askarrella.

Satama toimii vuonna 1915 rakennetussa puutalossa, jonka omistaa Joensuun kaupunki. Satama on auki maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 10-14.

Aiheesta lisää Karjalaisen tilaajille:

Uusi yhteinen olohuone Joensuun keskustassa - "Kaikki ovat tervetulleita"

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa