Sunnuntai, 20.1.2019 
Sebastian
Maakunta

Ikäalennukset poistumassa Joensuun kaupungin tonttikaupoista - poikkeus koko maassa

  • Marita Jalkanen
  • Kimmo Kirves

Tontin vuokra-aikaan perustuva alennus Joensuun kaupungin pientalotonttien kaupoissa on jäämässä historiaan.

Ikäalennus on koko maassakin poikkeuksellinen: vastaavaa ei tiettävästi ole missään muussa kaupungissa.

Aiemmin tonttikauppaa edeltävään vuokra-aikaan perustuva alennus on ollut jopa 50 prosenttia. Edellinen kaupunginvaltuusto laski alennuksen korkeintaan 35 prosenttiin. Alennusta on viime vuodet saanut yhden prosentin tontin hallintavuotta kohti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kaupunki ei tällä hetkellä myy vuokrattuja tontteja ennen kuin myös uusista tonttien myynti- ja vuokraushinnoista on lainvoimaiset päätökset. Valmistelu on käynnissä.

Jatkossa kiinteähintaisille asuntotonteille määrätään erikseen myyntihinta ja myyntihintaa alempi pääoma-arvo, josta tontin vuokra lasketaan. Tällä hetkellä vuokra perustuu tontin myyntihintaan.

Vanhoja tontinvuokrasopimuksia uusittaessa vuokrasta myönnettäisiin 30 prosentin alennus kolmeksi vuodeksi, jos tontin vuokra nousee yli kaksinkertaiseksi aiemmasta. Nykyisellään alennuksella ei ole takarajaa.

Tietyille ryhmille, kuten tontin alkuperäiselle vuokraajalle ja veteraaneille, uuden tontinvuokran alennus olisi jatkossakin voimassa määräämättömän ajan.

Muutokset kuuluvat tontinluovutusperusteisiin, joista päätetään Joensuun maapoliittisen ohjelman vaalikausipäivityksessä. Kaupunginvaltuusto päättää maapoliittisen ohjelman hyväksymisestä maanantaina.

Aiheesta lisää Karjalaisen tilaajille:

Joensuu muuttaa tonrin vuokra-alennuksen määräaikaiseksi

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa