Keskiviikko, 23.1.2019 
Enni, Enna, Eini
Maakunta

Kontiolahdelle perustettiin Pohjois-Karjalan ensimmäinen veteraanityön perinnetoimikunta

  • Olli Sorjonen

Kansallisena veteraanipäivänä 27. huhtikuuta Kontiolahdella on luvassa seppeleenlaskua sekä päiväjuhla.

Veteraaniperinteen vahvistamiseksi Kontiolahteen on perustettu veteraanityön perinnetoimikunta, kunta tiedottaa.

Toimikunnan ensisijaisena tehtävänä on huolehtia Kontiolahdella siitä, että veteraanien perintöä vaalitaan ja viedään eteenpäin nuoremmille sukupolville.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Veteraanien perinnön ja perinteen vaalimisella kunnioitamme veteraanipolvien ja isänmaamme jälleenrakentajien työtä. Perinnetoimikunta kokoaa tähän työhön kunnan ja seurakunnan ohella järjestöjä ja toimijoita, jotka jo muutoinkin omalla tahollaan tekevät maanpuolustus- ja kotiseututyötä, kertoo Kontiolahden veteraanityön perinnetoimikunnan puheenjohtaja Ilpo Saarelainen.

Perinnetoimikuntia perustetaan pääasiassa yksi kutakin kuntaa kohden. Toimintaa johtaa alueellinen Perinneyhdistys. Pohjois-Karjalan perinnetoimikunnista Kontiolahden on ensimmäinen.

Perinnetoimikunnan ensimmäiset tapahtumat ovat kansallisena veteraanipäivänä 27. huhtikuuta. Ensimmäinen tilaisuus alkaa seppeleenlaskulla kirkonmäellä kello 10.00 alkaen.

Päiväjuhla alkaa heti seppeleenlaskutilaisuuden jälkeen Kontiolahden Kotiseutukeskuksessa kello 10.30. Tarjolla on kakkukahvit.

Kunta ja Kontiolahden seurakunta ovat vastanneet veteraanipäivän päiväjuhlan järjestämisestä vuorovuosin. Molemmat tilaisuudet ovat kaikille avoimia.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa