Keskiviikko, 19.6.2019 
Siiri
Maakunta

Ylämyllyn uuden yläkoulun hankesuunnitelma nopeasti valtuustoon - koulu voisi olla valmis keväällä 2021

  • Saija Kauhanen
  • Riikka Hurri
Liperin nykyisessä koulukeskuksessa on sisäilmaongelmia ja käytössä onkin parakkeja. Liperin nykyisessä koulukeskuksessa on sisäilmaongelmia ja käytössä onkin parakkeja.
Ylämyllylle rakennettavan uuden yläkoulun hankesuunnitelma on etenemässä kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi vielä toukokuun aikana.

Elinympäristölautakunta käsittelee suunnitelmaa 8. toukokuuta, josta se etenee kunnanhallituksen kautta valtuustoon. Kilpailutus kaavoitukselle on avattu, ja tarjoukset on pyydetty toimittamaan 4. toukokuuta mennessä.

Koulun suunnittelija valitaan ensi syksynä, ja koulun rakentaminen pyritään käynnistämään syksyllä 2019. Alustavan aikataulun mukaan koulu valmistuu keväällä 2021.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suunnittelun lähtökohtana ovat olleet opetussuunnitelman tavoitteet, tilojen muunneltavuus, elinkaariajattelu sekä käyttökustannukset. Koulun tilaohjelmassa on huomioitu tulevien vuosien oppilasennuste, jonka mukaan oppilasmäärä nousee lähelle viittäsataa.

Henkilökuntaa on kuultu tilojen suunnittelussa, ja toiveista on jouduttu myös karsimaan. Isoin muutos on liikuntasalin pienentäminen 600 neliömetriin, kun toiveena oli 900 neliön sali. Liikuntasalin pienentämistä perustellaan Ylämyllyn jalkapallohalli-hankkeella, joka tarjoaa myös koululle suuren hallin sisäliikuntaan. Salin pienentäminen pienentää koulun kokonaiskustannuksia noin 800 000 eurolla.

Koulun kustannusarvio on noin 13,5 miljoonaa euroa.

Alakoulun hankesuunnitelmatyö jatkuu vielä, ja hankesuunnitelma valmistuu toukokuun aikana. Samalla tarkentuu koulun kustannusarvio.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa