Sunnuntai, 18.11.2018 
Tenho
Maakunta

"Ilmassa on ollut paljon epävarmuutta" - Toimintakeskuksen tulevaisuutta pohditaan Polvijärvellä

  • Arttu Koistinen
  • Niko Jouhkimainen
Polvijärvellä puntaroidaan toimintakeskus Turvalan tulevaisuutta avoimessa kuntalaistilaisuudessa.

Tilaisuus järjestetään koulukeskuksen auditoriossa osoitteessa Polvijärventie 6 maanantaina 14. toukokuuta kello 18.30. Kahvitarjoilu alkaa kello 18.

Polvijärven kuntapäättäjien lisäksi kysymyksiin on vastaamassa Pohjois-Karjalan maakunnan valmistelutiimin muutosjohtaja Pekka Kuosmanen, kunta tiedottaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Turvalan asumispalvelut ja toimintakeskuksen mahdollinen myyminen ovat herättäneet runsaasti kysymyksiä polvijärveläisten keskuudessa jo pidemmän aikaa, tiedotteessa kerrotaan.

- Avoimuuden nimissä kuntalaisille halutaan tarjota matalan kynnyksen keskustelutilaisuus, jossa he saavat heitä mietityttäviin kysymyksiin suoraan vastauksen, kunnanjohtaja Jari Tuononen sanoo.

- Ilmassa on ollut paljon epävarmuutta Turvalaan liittyen. Siksi on tärkeää, että itse aktiivisesti selvennämme epäselvyyksiä, hän toteaa tiedotteessa.

Sote- ja maakuntauudistus on toimintakeskuksen tulevaisuuden kannalta oleellinen. Tuonosen mukaan Turvalasta puhuttaessa on hyvä ymmärtää myös uudistuksen sisältöä.

- Siksi myös sote- ja maakuntauudistusta avataan kuntalaistilaisuudessa tarkemmin.

Tällä hetkellä Polvijärven sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämis- ja tuottamisvastuu on Pohjois-Karjalan kuntien omistamalla Siun sotella.

Eduskunta päättää lähiaikoina sote- ja maakuntauudistuksesta, joka toteutuessaan astuisi voimaan vuoden 2020 alussa, kunta kertoo.

- Haluamme, että asumispalvelut säilyvät meillä jatkossakin lähipalveluna hyvissä tiloissa, samoin kuin siihen liittyvät työpaikat. Mikäli uudistus toteutuu, vastuu sosiaali- ja terveyspalveluista siirtyy perustettaville maakunnille. Maakunta taas sitoutuu vuokraamaan kaikki kuntien sote-kiinteistöt kolmeksi vuodeksi 2020 alusta alkaen, muttei välttämättä enää sen jälkeen. Tämä on meidänkin otettava huomioon ratkaisua etsiessämme, Tuononen kertoo.

Vaihtoehtoja Turvalan tulevaisuudennäkymiksi on Tuonosen mukaan useita.

- Esimerkiksi Turvalan peruskorjaus, uudisrakennus tai rakennuksen myyminen yksityiselle toimijalle, joka rakentaisi lähistölle nykyaikaisen hoivayksikön.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa