Keskiviikko, 21.11.2018 
Hilma
Maakunta

Valtimolainen muskariryhmä Linduzet esiintyy Huomenta Suomessa - "En minä ainakaan aio ilmaiseksi esiintyä"

  • Ulla Korkatsu
  • Ulla Korkatsu

Valtimolainen muskariryhmä Linduzet matkaa kevätretkelle Helsinkiin ja esiintyy samalla MTV3:n aamutelevisiossa 22. toukokuuta kello kahdeksan hujakoilla. Linduzet on ainoa karjalankielinen lasten muskarikerho koko Suomessa. Kuoronjohtajana toimii Raija Kokkola.

- Laitoimme kirjeen Maikkarille, jossa kerroimme itsestämme ja halustamme tulla tutustumaan televisioon. Samalla taisimme mainita, että ei esiintyminenkään olisi yhtään hullumpi ajatus. Ja hehän suostuivat ja toivottivat meidät sinne tervetulleeksi, Raija Kokkola nauraa.

Linduzilla on ollut jo paljon keikkoja eri tapahtumissa ja he ovat levyttäneetkin Ängyrä vängyrä -levyn. Nimikkokappaleen he esittävät televisioissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Lapset tuntuvat olevan haluttuja esiintymään eri tapahtumissa, mutta minun on pakko karsia esiintymisiä. 14 Linduzta vanhempineen ja ohjaajineen on melkoinen joukko liikutella, joten keikoille lähteminen ei ole aivan yksinkertaista. Meidän on elettävä lasten ehdoilla. Vanhimmat lapsista ovat jo 11-vuotiaita, mutta nuorimmat jäsenet vasta kolme, Kokkola mainitsee.

Niin Kokkolaa kuin muitakin ohjaajia ja vanhempia jännittää suora lähetys televisiossa. Lapset ovat puolestaan hyvin innostuneita antamaan kommentteja ja laulamaan.

- En minä ainakaan aio ilmaiseksi esiintyä. Ainakin viisi euroa on saatava esiintymispalkkiota, Rasmus Siira, 10, toteaa.

Lasten kevätretken rahoittaminen on vaatinut Linduzten taustajoukoilta runsaasti talkootunteja. Suurimmat sponsorit matkalle ovat Suojärven Pitäjäseura ja Suosäätiö.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa