Keskiviikko, 23.1.2019 
Enni, Enna, Eini
Maakunta

SciFest-festivaali pärähtää käyntiin Joensuussa torstaina - "Tiede kohtaa kulttuurin"

  • Arttu Koistinen
  • Emilia Haatainen
Arkistokuva vuodelta 2017 Arkistokuva vuodelta 2017
Suomen suurin lasten ja nuorten tiede- ja teknologiafestivaali SciFest pärähtää käyntiin Areenassa torstaina 17. toukokuuta kello 9, Joensuun Tiedeseura ry tiedottaa.

Tiedotteen mukaan tänä keväänä ohjelmassa kunnioitetaan kulttuuriperinnön eurooppalaista juhlavuotta teemalla "Tiede kohtaa kulttuurin".

- Festivaalilla käsitellään tiedettä ja teknologiaa monipuolisesti kulttuuria ja eri taidemuotoja hyödyntämällä. Koulujen opetussuunnitelmissa oleva ilmiöpohjaisuus tukee tätä tavoitetta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

SciFestin ohjelma muodostuu yli 70 erilaisesta osallistavasta työpajasta, musiikki- ja tanssiesityksistä, kilpailuista, tiedekahviloista, projektitöiden esittelyistä ja yrittäjyyskasvatuksesta. Tapahtuman pääkohderyhmänä ovat koululaiset, lukiolaiset ja toisen asteen opiskelijat sekä opettajat, tiedotteessa kerrotaan.

Uutuutena päästään testaamaan Itä-Suomen yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksen ja Joensuun kaupungin Mediakeskuksen suunnittelemaa ja toteuttamaa SciFest-mobiilisovellusta ja sähköistä pajapassia.

- SciFest-mobiilipeli pohjautuu non-stop-työpajoihin. Pelaajat keräävät pisteitä etsimällä vastauksia pelin kysymyksiin. Joukkueiden pistetilannetta voi seurata livenä SciFest-Areenan näytöiltä, Joensuun Tiedeseura valottaa.

Festivaali järjestetään Areenassa 17.-18. toukokuuta. Työpajat ovat avoinna molempina päivinä kaikille kiinnostuneille kello 9-19.

Tapahtuma on ilmainen.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa