Perjantai, 25.5.2018 
Urpo
Maakunta

SciFest-festivaali pärähtää käyntiin Joensuussa torstaina - "Tiede kohtaa kulttuurin"

  • Arttu Koistinen
  • Emilia Haatainen
Arkistokuva vuodelta 2017 Arkistokuva vuodelta 2017
Suomen suurin lasten ja nuorten tiede- ja teknologiafestivaali SciFest pärähtää käyntiin Areenassa torstaina 17. toukokuuta kello 9, Joensuun Tiedeseura ry tiedottaa.

Tiedotteen mukaan tänä keväänä ohjelmassa kunnioitetaan kulttuuriperinnön eurooppalaista juhlavuotta teemalla "Tiede kohtaa kulttuurin".

- Festivaalilla käsitellään tiedettä ja teknologiaa monipuolisesti kulttuuria ja eri taidemuotoja hyödyntämällä. Koulujen opetussuunnitelmissa oleva ilmiöpohjaisuus tukee tätä tavoitetta.

SciFestin ohjelma muodostuu yli 70 erilaisesta osallistavasta työpajasta, musiikki- ja tanssiesityksistä, kilpailuista, tiedekahviloista, projektitöiden esittelyistä ja yrittäjyyskasvatuksesta. Tapahtuman pääkohderyhmänä ovat koululaiset, lukiolaiset ja toisen asteen opiskelijat sekä opettajat, tiedotteessa kerrotaan.

Uutuutena päästään testaamaan Itä-Suomen yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksen ja Joensuun kaupungin Mediakeskuksen suunnittelemaa ja toteuttamaa SciFest-mobiilisovellusta ja sähköistä pajapassia.

- SciFest-mobiilipeli pohjautuu non-stop-työpajoihin. Pelaajat keräävät pisteitä etsimällä vastauksia pelin kysymyksiin. Joukkueiden pistetilannetta voi seurata livenä SciFest-Areenan näytöiltä, Joensuun Tiedeseura valottaa.

Festivaali järjestetään Areenassa 17.-18. toukokuuta. Työpajat ovat avoinna molempina päivinä kaikille kiinnostuneille kello 9-19.

Tapahtuma on ilmainen.