Keskiviikko, 30.9.2020 
Siru, Sirja, Sorja
Maakunta

Mustalista: Tuulella käypä asiantuntija

Jääkiekossakin valmentajat valmentavat, pelaajat pelaavat, mutta kommentaattorit ovat lajin syvintä ydintä.

Oma suosikkini kiekkoasiantuntijoista – presidentti Niinistön ohella – on legendaarinen Antero ”Räikkö” Räähkä. Miehen meriitit tiedämme ja tunnemme: Kaksi Stanley Cup -sormusta. Olympiakultaa. Kolme MM-kultaa. NHL:n MVP seitsemän kertaa, useammin kuin kukaan muu. Perhesuhteet: autona Ferrari 812 Superfast 2018, vaimona Miss Suomi 2005.

Suomen osalta MM-kisat päättyivät surkeasti, mutta kommentaattori ”Räikkö” Räähkän linjakasta kommentointia on syytä kerrata opiksi kaikille jääkiekon parissa nyt ja tulevaisuudessa työskenteleville.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Joukkuevalintoihin kommentaattori Räähkä otti  kantaa viikko ennen kisoja:

– Fiasko! Katastrofi! Missä potentiaali, volyymi, kontribuutio hyökkäyssuuntaan? Jos kiekkoliiton johdolla olisi munaa, niin päävalmentaja Lauri Marjamäen meno kisakoneeseen olisi estettävä vaikka poliisivoimin. Roolituksista ei tietoakaan, kätisyydet syvältä. Jalattomat hyökkääjät, kömpelöt puolustajat. Entäs maalivahti, voi herran isä sentään. Längistä menee että lahkeet lepattavat. Tanska ja Saksa tietenkin voitetaan mennen tullen, mutta muilta tulee pataan pahasti. Ikävä sanoa kaiken kansan kuullen, mutta onhan tämä surkein sakki, mikä Suomesta on maailmalle lähetetty. Paskan osti Marjamäki.

Suomi voitti Kanadan 5–0. ”Räikkö” Räähkä hehkuttaa:

– Tämä on paras joukkue, mikä Suomesta on koskaan lähetetty maailmalle ulkomaalaisten ihailtavaksi ja ihmeteltäväksi. Hyökkäys polkee raikkain jaloin, pomminvarmat puolustajat toteuttavat millilleen Marjamäen nerokkaita kuvioita. Suomen maalivahti – tuota muuria ei läpäise Putinin panssarivaunutkaan, maailman paras maalivahti, ei kahta sanaa. Jos  olisin liiton herroja, niin lykkäisin fantastisen valmentaja Marjamäen nenän alle kynän ja kymmenen vuoden päävalmentajakontrahdin. Ja siellä kotikatsomoissa, valmistaudutaanpa jo: Suo-mi on uu-si maailmanmestari, maailmanmestari, maailmanmestari....

Sveitsi passitti Suomen takaisin Helsinki-Vantaan lentokentälle luvuin 3–2. Kommentaattori ”Räikkö” Räähkä tietää missä mennään:

– Mitä minä sanoin jo viikko ennen kisoja. Tähdensin kisastudiossa painokkaasti, että nyt ollaan mopolla moottoritiellä. Sen neuvon annan Jääkiekkoliiton herroille, että Lauri Marjamäelle heti pysyvä lähestymiskielto kaikkiin jäähalleihin Suomessa. Ruotsissa saa mennä minun puolesta vaihtopenkin taakse toljottamaan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi