Sunnuntai, 16.12.2018 
Auli, Aulikki
Maakunta

Einari Vidgrén Säätiö lahjoitti 143 000 euroa osaajille

  • Timo Riistaniemi
  • Marko Puumalainen
Joensuulainen Kari Kellokoski sai 6 000 euron arvoisen Einarin tunnustuspalkinnon. Joensuulainen Kari Kellokoski sai 6 000 euron arvoisen Einarin tunnustuspalkinnon.
Vieremällä palkittiin tiistaina ansioituneita metsäalan osaajia, kun Einari Vidgrénin elämäntyötä ylläpitävä Einari Vidgrén Säätiö jakoi tunnustuksia yhteensä 143 000 euron edestä.

Säätiön päähuomionosoituksena myönnettävät Einarin Palkinnot myönnettiin Koneurakointi Mutikainen Oy:n Janne Mutikaiselle ja Iin Metsätyö Oy:n Janne ja Tuomas Paakkolalle.

Ensimmäistä kertaa myönnetty 10 000 euron elämäntyöpalkinto myönnettiin suomussalmelaiselle Juhani Heikkiselle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Säätiö palkitsi koneelliseen puunkorjuuseen liittyviä tutkimus- ja tuotekehitystahoja, alan koulutuksen kehittäjiä sekä alan tunnettuutta ja arvostusta nostaneita tahoja Einarin Tunnustuspalkinnoilla. Tänä vuonna palkinnoissa painotettiin puunkorjuualan turvallisuuden kehitystyötä. Kari Kellokoski Joensuusta sai 6 000 euron palkinnon.

Lisäksi säätiö palkitsi 28 ansioitunutta metsäkoneenkuljettajaa 1 500 euron Einarin Kuljettajapalkinnolla. Palkitsemisperusteina olivat korkealaatuinen ja asiakaslähtöinen työ, tinkimätön asenne työn laatuun sekä hyvä yhteistyö ja kommunikointi metsänomistajien ja muiden sidosryhmien kanssa.

Einarin Kuljettajapalkinnon saivat Jari Karjalainen, Kitee, Kesälahden Konesavotta Oy ja Kimmo Mikkonen, Ylämylly, Motourakointi Pikkarainen Oy.

Säätiö palkitsi myös 600 euron opiskelijastipendillä 30 metsäkonealan opiskelijaa. Perusteina koulumenestyksen lisäksi on ollut se, että koulunsa päättävällä oppilaalla on työpaikka metsäkoneenkuljettajana tai -huoltajana.

Pohjois-Karjalan ammattiopistosta palkittiin Vladimir Karttunen ja Teemu Jalkanen.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa