Keskiviikko, 26.2.2020 
Nestori
Maakunta

Joensuun keskustaan järjestellään kesäksi tilapäisiä parkkipaikkoja

 • Marita Jalkanen
 • Marko Puumalainen

Joensuun Siltakadun varrelle järjestetään kesän ajaksi tilapäisiä pysäköintimahdollisuuksia helpottamaan ydinkeskustassa asiointia ja matkailijoita.

Siltakadun puoleiset Lyseon lukion ja lyseon peruskoulun pihojen pysäköintialueet, joiden käyttö on tähän asti perustunut arkipäivisin erillislupaan, avataan kaikille avoimeen pysäköintiin kesän ajaksi.

Koulujen kanssa on sovittu, että pysäköintialueet voidaan ottaa yleiseen käyttöön 4. kesäkuuta alkaen elokuun 5. päivään asti. Pysäköintiaika rajoitetaan kolmeen tuntiin, jotta alueet palvelevat asiointia ja matkailua mahdollisimman hyvin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Urheilutalon pysäköintipaikoilla on jo nykyisellään arkipäivinä kolmen tunnin aikarajoitus. Osa urheilutalon parkkialueesta on erillislupaan perustuen kiinteistön ja torikauppiaiden pitempiaikaisessa käytössä.

Jo nykyisellään Lyseon lukion, Lyseon peruskoulun ja urheilutalon pysäköintialueilla on vapaa pysäköinti arkisin kello 16 jälkeen sekä viikonloppuina.

Valtuustoaloitteen tilapäisjärjestelyistä teki kaupunginvaltuutettu Jussi Wihonen (ps.).  Aloitteessa myös esitettyä Taidemuseon aluetta ei kaupungin perusteluiden mukaan voida ottaa parkkikäyttöön. Taidemuseon piha palvelee tapahtumien järjestämistä, ja tapahtumakäyttö korostuu torin ollessa vielä tämän kesän pois käytöstä.

Kaupunkirakennelautakunta vastasi valtuustoaloitteeseen tiistaina.

Uutista muokattu 23.5.2018 kello 16.40.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa

Luetuimmat

 1. Poliisi epäilee: Alle 18-vuotias nainen raiskattiin ravintolaillan jatkoilla Kontiolahden kunnan alueella

 2. Siun sote: Kaksi legionelloositapausta todettu ikäihmisten hoivakodissa Lieksassa - todennäköisin tartunnan lähde on lämminvesijärjestelmä

  TILAAJILLE 
 3. Työtuomiostuimen päätös voi mullistaa pelastustoimen – Pahimmillaan tapahtuu henkilö- ja omaisuusvahinkoja, pelkää pelastusjohtaja Markus Viitaniemi

  TILAAJILLE 
 4. Jokipoikien pääomistaja Henry Rösch avoimessa ja laajassa haastattelussa: Mestis-seurat ovat todella kypsiä – "ei meille ole tullut rahaa liigalta"

  TILAAJILLE 
 5. "Se on hieno hetki, kun leivän laittaa vihdoin uuniin ja höyry alkaa nousta" – Kotileipurin Herkkupaja ei pyynnöistä huolimatta toimita…

  TILAAJILLE 
 6. Joensuun Prismassa pelattu kenokuponki toi 200 000 euron voiton - voittaja ei ole ilmoittautunut Veikkaukselle eikä välttämättä tiedä koko asiasta

 7. Kohutulla Tohmajärven sivistyskeskuksella pidettiin avointen ovien ilta - "Minusta täällä ei ole isoja ongelmia, ei edes ongelmia"

  TILAAJILLE 
 8. Vanhemmat huolestuivat nuuskan käytöstä Heinävaaran koulussa, avuksi valistustunti - "Oli todella tarpeellinen, koska sain tietää, mitä nuuska aiheuttaa"

  TILAAJILLE 
 9. Matkaa suunnittelevien kysymykset koronaviruksesta ruuhkauttavat turhaan Siun soten puhelinpäivystystä - ajantasaisinta tietoa saa THL:n verkkosivuilta

 10. Syyttäjä vaatii Jari Sillanpäälle 8–9 kuukauden ehdollista vankeutta seksuaalirikosjutussa – Hyväksikäyttöepäily: Viihdetaiteilija ja hieroja harrastivat seksiä, lapsi otti kuvia

 • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
 • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa