Sunnuntai, 20.1.2019 
Sebastian
Maakunta

Joensuun keskustaan järjestellään kesäksi tilapäisiä parkkipaikkoja

  • Marita Jalkanen
  • Marko Puumalainen

Joensuun Siltakadun varrelle järjestetään kesän ajaksi tilapäisiä pysäköintimahdollisuuksia helpottamaan ydinkeskustassa asiointia ja matkailijoita.

Siltakadun puoleiset Lyseon lukion ja lyseon peruskoulun pihojen pysäköintialueet, joiden käyttö on tähän asti perustunut arkipäivisin erillislupaan, avataan kaikille avoimeen pysäköintiin kesän ajaksi.

Koulujen kanssa on sovittu, että pysäköintialueet voidaan ottaa yleiseen käyttöön 4. kesäkuuta alkaen elokuun 5. päivään asti. Pysäköintiaika rajoitetaan kolmeen tuntiin, jotta alueet palvelevat asiointia ja matkailua mahdollisimman hyvin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Urheilutalon pysäköintipaikoilla on jo nykyisellään arkipäivinä kolmen tunnin aikarajoitus. Osa urheilutalon parkkialueesta on erillislupaan perustuen kiinteistön ja torikauppiaiden pitempiaikaisessa käytössä.

Jo nykyisellään Lyseon lukion, Lyseon peruskoulun ja urheilutalon pysäköintialueilla on vapaa pysäköinti arkisin kello 16 jälkeen sekä viikonloppuina.

Valtuustoaloitteen tilapäisjärjestelyistä teki kaupunginvaltuutettu Jussi Wihonen (ps.).  Aloitteessa myös esitettyä Taidemuseon aluetta ei kaupungin perusteluiden mukaan voida ottaa parkkikäyttöön. Taidemuseon piha palvelee tapahtumien järjestämistä, ja tapahtumakäyttö korostuu torin ollessa vielä tämän kesän pois käytöstä.

Kaupunkirakennelautakunta vastasi valtuustoaloitteeseen tiistaina.

Uutista muokattu 23.5.2018 kello 16.40.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa